Przelew Zagraniczny - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: Inne (/Forum-Inne-334) +---- Wątek: Przelew Zagraniczny (/Temat-Przelew-Zagraniczny-138854) |
Przelew Zagraniczny - Lazzaruz44 - 02-10-2016 10:36 witam! mam kilka pytań a mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak zrobić przelew co wpisać w polach odpowiednio: 1.Swift 2.iban(tu chyba cos kojarze to chyba numer rachunku z PL z przodu?) 3.Branch code 4.Bank control Number 5.Account number Sorka jak taki temat już istnieje i może w złym dziale jakby co to można przenieść ale jestem zielony w sprawie prtzelewów z zagranicy RE: Przelew Zagraniczny - marakesz - 23-02-2017 17:52 Musisz znać dane banku odbiorcy, czyli nr 1 i 2: 1. SWIFT - to unikatowy kod banku, który pozwala na identyfikację banku, 2. IBAN - to międzynarodowy format numeru rachunku bankowego obowiązujący w UE oraz krajach spoza UE (dobrze kojarzysz - dla kont polskich daje się PL z przodu), Te dwa numery zazwyczaj są dostępne na stronach www każdego banku. Teraz jak wstawiłeś dwie powyższe wartości to automatycznie powinny zostać uzupełnione nr 3 i 4: 3. BRANCH CODE - numer macieżystego oddziału konta, 4. BANK CONTROL NUMBER - numer kontrolny banku, I na koniec zostają dane od przyszłego obdarowengo: 5. ACCOUNT NUMBER - numer konta osoby, której chcesz zrobić przelew Mam nadzieję, że pomogłem |