Prawo allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Prawo allegro (/Temat-Prawo-allegro-137744) |
Prawo allegro - kaktus18 - 04-09-2016 09:34 Witam mam pytanie, kliknąłem kup teraz na aukcji (wysyłki nie wybierałem) chciałem wycofać się z tego, patrzę na pocztę a tam od razu po kliknięciu kup teraz sami wybrali rodzaj przesyłki. Czy da się to jakoś anulować ? Bo ten przedmiot zakupiłem wtedy z innego konta, a na tamtym sprawdzałem tylko sposoby dostawy. RE: Prawo allegro - DzejkobPL - 04-09-2016 09:38 Pisz do sprzedawcy z prośbą o anulacje. RE: Prawo allegro - Norman - 04-09-2016 09:40 Skontaktuj się ze sprzedającym, zazwyczaj nie powinien robić problemów z wycofaniem oferty. Zwróci sobie prowizję od sprzedaży. Ale na przyszłość uważaj bo klikając Kup Teraz lub wygrywając licytacje zawierasz umowę kupna-sprzedaży i jesteś prawnie zobowiązany do zapłaty za przedmiot i jeśli sprzedający ma taką ochotę może złożyć pozew z powództwa cywilnego do sądu i dostaniesz nakaz zapłaty. RE: Prawo allegro - themate0 - 04-09-2016 12:22 po prostu napisz do sprzedawcy, ja raz nawet kupiłem GTA V jak miałem ps3, a dopiero po przelaniu kasy doczytałem się, że sprzedający udostępnia konto żebym mógł sobie pobrać itp. itd. i mimo to zwrócił mi kasę przez payu na allegro RE: Prawo allegro - Ascoran - 04-09-2016 12:57 Warto tutaj dodać że sprzedawca MOŻE anulować ale NIE MUSI. Uważaj co klikasz. Sposoby dostawy możesz zawsze sprawdzić w zakładce "Płatności i dostawa" zaraz pod zdjęciem produktu. RE: Prawo allegro - kaktus18 - 04-09-2016 16:50 (04-09-2016 12:22)themate0 napisał(a): po prostu napisz do sprzedawcy, ja raz nawet kupiłem GTA V jak miałem ps3, a dopiero po przelaniu kasy doczytałem się, że sprzedający udostępnia konto żebym mógł sobie pobrać itp. itd. a co za 5zł chciałeś mieć na własność gta 5 ? RE: Prawo allegro - twardy - 04-09-2016 17:05 Wez napisz, ze sie pomyliles i tyle... jedynie co ci grozi to ostrzezenie na koncie (dopiero przy trzech banuja konto). RE: Prawo allegro - kaktus18 - 04-09-2016 18:06 Tak, tylko że sprzedający sam sobie wybrał że wyśle mi za pobraniem... jeśli nie odpisze na moje wiadomości to nie odbiorę i tyle jak on tak postępuje. Allegro mi wysłało wiadomość że wystarczy wybrać sposób dostawy i zamówienie zostanie wysłane, ale dostałem też wiadomość z prywatnego sklepu sprzedającego że wybrałem wysyłke za pobraniem. Prawo allegro - piotrekprorok - 10-09-2016 10:43 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |