![]() |
Filmy online - embed a prawo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Filmy online - embed a prawo (/Temat-Filmy-online-embed-a-prawo-136863) |
Filmy online - embed a prawo - nulle - 10-08-2016 18:06 Witam! Jak ma się sprawa legalności posiadania strony internetowej z filmami online w postaci embed (przykładem jest zalukaj.com)? FIzycznie nie znajdują się one na moim serwerze. Na mojej stronie są tylko odnośniki. Czy posiadając taką stronę mogę spać spokojnie, a nawet zarabiać na niej? Linki do filmów zbieram z youtube, cda, vshare itd. RE: Filmy online - embed a prawo - trybulski - 10-08-2016 18:24 Raczej tak: spójrz na chomikuj.pl Tylko, że różnica jest taka, że oni zapewne mają za sobą stado prawników ![]() RE: Filmy online - embed a prawo - twardy - 10-08-2016 18:28 Raczej podchodzi to pod linkowanie, wiec ok wedlug prawa... RE: Filmy online - embed a prawo - Mauorycy - 10-08-2016 22:02 To tak czy siak podchodzi pod udostępnianie osobom trzecim czegoś, do czego praw nie masz. Przerabiałem temat i do dzisiaj nie mam pojęcia jakim cudem tak długo funkcjonuje CDA. Zainwestuj pare stówek, zapytaj dobrego prawnika co i jak...miałem kiedyś na kilku stronach A4 rozpisane dlaczego jest to nielegalne i co za to grozi.. Jedyną opcją jest prezentacja danego materiału, np. pokazanie maksymalnie 30 sekund danego filmu/nagrania. RE: Filmy online - embed a prawo - rachman - 10-08-2016 22:30 Linkowanie niby nie jest tak nielegalne jak zamieszczanie plików ale da się dobrać do tyłka. Kiedyś dobry tekst czytałem. Tu nie ma jasnej jednoznacznej odpowiedzi wg dobrych prawników. Jeden powie tak inny nie ale dla upartego... Zgłębisz temat to mniej będziesz wiedział niż wiesz ![]() RE: Filmy online - embed a prawo - vojtec - 11-08-2016 05:26 Dlaczego CDA.pl lub Chomikuj.pl tak długo funkcjonują na rynku? Bo wbrew pozorom przestrzegają prawa polskiego. Polecam szczególnie lekturę FAQ w serwisie CDA, jest tam wielokrotnie wspomniane dlaczego administrator nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone na stronie materiały. RE: Filmy online - embed a prawo - themate0 - 11-08-2016 09:10 gra nie warta świeczki, jeśli nie masz prawników za plecami dystrybucje filmowe liczą sobie odszkodowania w 6 cyfrowych sumach zazwyczaj ![]() |