Spadek konwersji - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: LeadMore (/Forum-LeadMore-396) +---- Wątek: Spadek konwersji (/Temat-Spadek-konwersji-136233) |
Spadek konwersji - fejQ - 27-07-2016 11:29 Cześć. Czy u Was też jest od wczoraj taki nagły spadek konwersji od wczoraj?? Zwykle mam konwersję na poziomie ok.10% a wczoraj wynosiła ona 6.45% a dziś 4.55% czyli konwersja spadła praktycznie o połowę w ciągu ostatnich 2 dni ;/ Dodam tylko, że pracuję w ten sam sposób co w poprzednie dni. Ilość wejść mam zbliżoną do poprzednich dni RE: Spadek konwersji - Huston - 27-07-2016 11:36 Osobiście od paru miesięcy mam bardzo stabilną konwersje w programach, więc tutaj mogę się wypowiedzieć ( chodź czasami konwersja jest zależna od wielu czynników zewnętrznych) Ja nie zauważyłem żadnego spadku. Jakiego programu używasz ? RE: Spadek konwersji - fejQ - 27-07-2016 11:39 pobieranie Nie sądze też by przyczyną spadku konwersji było wypalenie się niszy, bo gdyby o to chodziło to by pewnie spadała stopniowo a nie tak nagle 2 razy mniej RE: Spadek konwersji - Huston - 27-07-2016 11:46 Również korzystam z programu pobieranie i u mnie wszystko okej. Stabilna konwersja od kilku dni . Poczekamy na odzew innych użytkowników, jeśli problem faktycznie występuje na pewno ktoś zgłosi podobną obserwację. Polecam jednak sprawdzić ruch np. Google Analytics i sprawdzić czy spadki nie są spowodowane na pewno po Twojej stronie, wiele razy coś mi się wydarzyło i podejrzewałem serwis a problem leżał u mnie . Jeśli jednak chcesz się skontaktować bezpośrednio przejdź do zakładki kontakt - dział techniczny w panelu Leadmore. RE: Spadek konwersji - fejQ - 27-07-2016 11:48 tzn ruch mam taki sam. tylko skutecznosc nizsza RE: Spadek konwersji - wydra87 - 27-07-2016 12:03 Czy do takiego pytania trzeba było zakładać nowy temat? skoro sprawa konwersji średnio raz w tygodniu poruszana jest w ogólnym? :/ RE: Spadek konwersji - fejQ - 27-07-2016 12:15 Czy skoro wątek wydaje się małointeresujący to trzeba go komentowac? RE: Spadek konwersji - wydra87 - 27-07-2016 12:38 Tak trzeba, ponieważ robi się tutaj śmietnik w dziale Leadmore. Skoro jest w temacie ogólnym wałkowany temat konwersji co tydzień to nie rozumiem powodu, dla którego zakłada się osobny temat w tym dziale. Będzie 10 odpowiedzi i za chwilę temat się skończy, a śmietnik pozostanie. RE: Spadek konwersji - bananmma - 27-07-2016 12:40 Nigdy nie zrozumiem ludzi, ktorzy cały czas płaczą o tą konwersje. Ludzie, to że wczoraj mieliście przy 1000 wejsciach 10 leadow i nie oznacza ze jutro bedzie tak samo. Skoro wczoraj miales konwersje 4% i zarobiles 100 zl a dzisiaj jest konwersja 1% a zarobek 100 zl to nic innego jak sie cieszyc... Nigdy nie patrze na konwersje, nigdy. RE: Spadek konwersji - fejQ - 27-07-2016 12:46 @bananmma jęśli konwersja byłaby mniejsza ale zarobek ten sam to bym nie "płakał", ale skoro przy tylu samo wizytach co zawsze nagle od 2 dni mam mniejszą konwersję to niestety przekłada sie to na zarobki. Jeśli codziennie od miesiąca statystycznie miałem 10 Leadów na 100 wejść a teraz od 2 dni przy tylu samo wizytach mam nagle 5 leadów to zaczynam się niepokoić. Tymbardziej, że pracuję z tym samym zaangażowaniem i tą samą metodą |