![]() |
Dolary z youtube - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dolary z youtube (/Temat-Dolary-z-youtube-134818) |
Dolary z youtube - experimental - 21-06-2016 17:45 Cześć! Ostatnio postanowiłem zająć się tematem niezbyt lubianym przez ludzi z forum a mianowicie zarabianiem na youtubie. Youtube to ciężki temat, na tym forum ludzie wykorzystują go głównie po to by promować filmy z hackami czy coś w tym temacie. Ja tą możliwość kategorycznie odrzucam, od razu zadecydowałem że będę zarabiał tylko na reklamach. YT bardzo szybko może zbanować jakiś kanał - tzn. zablokować możliwość zarobku, a to jest widok bardzo przykry gdy akurat wypozycjonowałeś 10 filmów. Także lepiej nie wzbudzać podejrzeń ![]() Ale do rzeczy. Gdy znalazłem czas zabrałem się za pierwszy film, drugi film, trzeci film. I po prostu promowałem ile wlezie. Cholernie ciężki temat ale jakoś się udało i efekty są: ![]() Te statystyki to z dzisiaj, po prostu YT ma chyba takie opóźnienie czy coś. O szczegółach oczywiście mówić nie będę ale największy przychód - ok. 80%, przyniósł mi jeden film, z którym rzeczywiście miałem wyjątkowe szczęście. Teraz tylko to szczęście pomnożyć. Mój cel na czerwiec: wrzucić co najmniej 5 filmów i wypozycjonować 75,44$/300$ BTW - czy ktoś z was wypłacał kiedyś forsę z adsense? Jak to wygląda, wysyłają na paypal? RE: Dolary z youtube - Fricooo - 21-06-2016 17:57 Tak z ciekawości - ile wyświetleń złożyło się na taki zarobek? I te filmiki to twórczość własna? RE: Dolary z youtube - WujRock - 21-06-2016 18:11 Jeżeli chodzi o wypłatę youtube z adsense to wygląda to tak, że 10/11 dnia miesiąca pieniądze zarobione z youtuba przechodzą Ci do salda Google Adsense. A wypłaty google adsense wychodzą dnia 21 miesiąca oraz minimalna kwota wypłaty to 300zł. RE: Dolary z youtube - JakPanJezus - 21-06-2016 18:39 Ja używam adblocka jak i dużo innych osób, przez to twoje zarobki napewno są niższe. Dlatego odradzam takie zarabianie. RE: Dolary z youtube - experimental - 21-06-2016 18:55 (21-06-2016 17:57)Fricooo napisał(a): Tak z ciekawości - ile wyświetleń złożyło się na taki zarobek? I te filmiki to twórczość własna? Samych wyświetleń filmów ponad ćwierć miliona ale wyświetleń które generowały przychód to 1/3 wszystkich. Twórczość własna. (21-06-2016 18:39)JakPanJezus napisał(a): Ja używam adblocka jak i dużo innych osób, przez to twoje zarobki napewno są niższe. Dlatego odradzam takie zarabianie. Nie piję mleka dlatego odradzam farmerom doić krowy. (21-06-2016 18:11)WujRock napisał(a): Jeżeli chodzi o wypłatę youtube z adsense to wygląda to tak, że 10/11 dnia miesiąca pieniądze zarobione z youtuba przechodzą Ci do salda Google Adsense. A wypłaty google adsense wychodzą dnia 21 miesiąca oraz minimalna kwota wypłaty to 300zł. Dzięki, szkoda że aż tyle trzeba czekać :/ RE: Dolary z youtube - WujRock - 21-06-2016 19:00 Tyle trzeba czekać ponieważ oni muszą mieć czas na sprawdzanie tych zarobków. W innym przypadku ktoś by sobie natrzepał sztucznymi klikami kasę i wypłacił 10 000 w ten sam dzień. Oni muszą dbać o jakość kliknięć ponieważ reklamodawcy nie będą płacić za sztuczny ruch ![]() RE: Dolary z youtube - Zawadson - 21-06-2016 20:07 (21-06-2016 18:39)JakPanJezus napisał(a): Ja używam adblocka jak i dużo innych osób, przez to twoje zarobki napewno są niższe. Dlatego odradzam takie zarabianie. Może prowadzić kanał po angielsku i olać Polaków. Ostatnio na Wykopie był artykuł o tym, że jesteśmy liderem w używaniu Adblocka i komentujący byli z tego faktu bardzo dumni, że "jesteśmy bardzo mądrzy", "mam w d*pie czy ktoś na tym zarabia czy nie. Niech idzie do prawdziwej roboty"itd. Aż tak boli kliknąć w reklamę? Na YT nie ma ich aż tak dużo, jak w WP czy na Onecie. RE: Dolary z youtube - experimental - 21-06-2016 20:29 (21-06-2016 20:07)Zawadson napisał(a):(21-06-2016 18:39)JakPanJezus napisał(a): Ja używam adblocka jak i dużo innych osób, przez to twoje zarobki napewno są niższe. Dlatego odradzam takie zarabianie. 80% publiczności z krajów anglojęzycznych, tak jak mówisz. A youtube jest o tyle fajny że reklam na nich prawie nie widać. Na WP lub Onet to aż boję się czasami wejść żeby komputer nie wybuchł od reklam. RE: Dolary z youtube - JakPanJezus - 21-06-2016 20:59 Dlatego wchodząc na takie strony adblock jest niezbędny. RE: Dolary z youtube - Miedziany - 21-06-2016 21:36 Jaka tematyka? ![]() |