Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: [PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB (/Temat-PYTANE-Reset-IP-aero2-bez-wyciagania-modemu-z-portu-USB-134748)

[PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - DonWestbam - 19-06-2016 22:11

Witam, nie wiedziałem gdzie moje zapytanie umieścić więc wylądowało w offtopiku Wink

Ip w aero2 resetuje mi się po każdym wyjęciu i ponownym podpięciu pod port USB ale gdy w aplikacji do łączenia się z internetem dam rozłącz i połącz niestety adres się nie zmienia.
Jest jakaś możliwość ominięcia wyciągania modemu z portu USB ?

Próbowałem odłączać port w menadżerze urządzeń lecz niestety efekt nie był taki jakiego się spodziewałem, ip się nie zmieniło...

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Z góry dziękuję za podpowiedzi Wink Pozdrawiam

RE: [PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - aero2 - 19-06-2016 22:23

@[DonWestbam]
W jakiej technologii się łączysz?
Jeśli w technologii LTE to nie zmienisz IP normalnie tylko musisz przełączyć na wolniejszą technologię i przełączyć z powrotem na LTE, wtedy się zmieni adres IP.

RE: [PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - DonWestbam - 20-06-2016 05:55

Ciekawe rozwiązanie Big Grin Kupiłem sobie pakiet 5GB i łączę się w LTE, pakiet kupiłem na próbę żeby coś sprawdzić ale mi nie wyszło wczoraj niestety.
Jeszcze nie wiem o co Ci dokładnie chodzi z tym przełączeniem ale później pokombinuję Wink

WIELKIE DZIĘKI

RE: [PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - aero2 - 20-06-2016 07:03

@[DonWestbam]
[Obrazek: pomoc.jpg]

RE: [PYTANE] Reset IP aero2 bez wyciągania modemu z portu USB - DonWestbam - 20-06-2016 08:47

Aha no i kumam, dzięki za pomoc Wink!