![]() |
Praca w UK - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Praca w UK (/Temat-Praca-w-UK-134524) |
Praca w UK - MickeyHuntr - 13-06-2016 21:57 Witam, pracuje ktoś może w UK? Planuję od najbliższych wakacji przeprowadzić się tam i pracować (Jeżeli się uda to i na stałe). Mam 18 lat i chcę jakoś zmienić swoje życie i aktualnie UK byłoby dla mnie idealnym rozwiązaniem, dodatkowo dostałem ostatnio ofertę 3 letniego stażu w Portugalii z zarządzania sieci od renomowanej firmy hostingowej. Aktualnie nie posiadam żadnych oszczędności, a i na pomoc rodziny nie mogę liczyć. Jaki kapitał początkowy powinienem uzbierać? Loty i ewentualny transport mam już upatrzone. Czy jeżeli wezmę pracę wraz z mieszkaniem, to czy będę musiał uiścić jakieś płatności na początku czy pod koniec miesiąca? Pytam się, gdyż zastanawiam się czy byłbym w stanie pojechać do pracy ze skromnym funduszem np. 600zł (bez liczenia kosztów transportu). PS.: Proszę o nie zniechęcanie mnie do wyjazdu, gdyż jest to rzecz, którą planuję od kilku już dobrych lat, a teraz biorę się za jej wykonanie. RE: Praca w UK - coffee - 13-06-2016 22:15 Kolega rok temu mial tyle samo lat co ty i polecial do anglii. Siedział u rodziny cały czas i pracował. Ogólnie w wakacje zarobił jakieś 7-8k zl jak sie nie myle. Prace miał taką lajtową że to szok. Każdy pracował sobie swoim tempem, duzo ludzi sie opierdzielało a płacili każdemu. Praca zwiazana z poczta to byla juz nie pamietam co robil. Ogolnie podobalo mu sie tam i w tym roku tez leci. RE: Praca w UK - Takimyk - 13-06-2016 22:15 600zł ? To tak,- jestem Białorusinem i mam do Ciebie pytanie. Mam odłożone 100zł, czy jak przyjadę do Polski,- transport mam już upatrzony, także spoko - to za te 100zł dam radę przeżyć miesiąc, wynająć sobie mieszkanie i znaleźć pracę w przeciągu kilku dni ? Ogólnie chciałbym się tu przeprowadzić, chce pracować, mam 100zł a cały mój mistyczny plan dopracowuję od kilku lat, co o tym sądzisz, mam szanse ? RE: Praca w UK - Mirror - 13-06-2016 22:17 (13-06-2016 21:57)MickeyHuntr napisał(a): Witam, pracuje ktoś może w UK? Planuję od najbliższych wakacji przeprowadzić się tam i pracować (Jeżeli się uda to i na stałe). Mam 18 lat i chcę jakoś zmienić swoje życie i aktualnie UK byłoby dla mnie idealnym rozwiązaniem, dodatkowo dostałem ostatnio ofertę 3 letniego stażu w Portugalii z zarządzania sieci od renomowanej firmy hostingowej. Aktualnie nie posiadam żadnych oszczędności, a i na pomoc rodziny nie mogę liczyć. Jaki kapitał początkowy powinienem uzbierać? Loty i ewentualny transport mam już upatrzone. Czy jeżeli wezmę pracę wraz z mieszkaniem, to czy będę musiał uiścić jakieś płatności na początku czy pod koniec miesiąca? Pytam się, gdyż zastanawiam się czy byłbym w stanie pojechać do pracy ze skromnym funduszem np. 600zł (bez liczenia kosztów transportu). Czerwony kolor czcionki tylko dla administracji ![]() RE: Praca w UK - MickeyHuntr - 13-06-2016 22:23 (13-06-2016 22:15)Takimyk napisał(a): 600zł ? To tak,- jestem Białorusinem i mam do Ciebie pytanie. Mam odłożone 100zł, czy jak przyjadę do Polski,- transport mam już upatrzony, także spoko - to za te 100zł dam radę przeżyć miesiąc, wynająć sobie mieszkanie i znaleźć pracę w przeciągu kilku dni ? Ogólnie chciałbym się tu przeprowadzić, chce pracować, mam 100zł a cały mój mistyczny plan dopracowuję od kilku lat, co o tym sądzisz, mam szanse ?Transport jestem w stanie załatwić za 200zł ![]() //EDIT Mieszkanie mam zapewnione wraz z pracą (13-06-2016 22:17)Mirror napisał(a):Od kiedy? Z tego co się orientuję, to administacja dołącza wiadomości pod postem w specjalnym okienku.(13-06-2016 21:57)MickeyHuntr napisał(a): Witam, pracuje ktoś może w UK? Planuję od najbliższych wakacji przeprowadzić się tam i pracować (Jeżeli się uda to i na stałe). Mam 18 lat i chcę jakoś zmienić swoje życie i aktualnie UK byłoby dla mnie idealnym rozwiązaniem, dodatkowo dostałem ostatnio ofertę 3 letniego stażu w Portugalii z zarządzania sieci od renomowanej firmy hostingowej. Aktualnie nie posiadam żadnych oszczędności, a i na pomoc rodziny nie mogę liczyć. Jaki kapitał początkowy powinienem uzbierać? Loty i ewentualny transport mam już upatrzone. Czy jeżeli wezmę pracę wraz z mieszkaniem, to czy będę musiał uiścić jakieś płatności na początku czy pod koniec miesiąca? Pytam się, gdyż zastanawiam się czy byłbym w stanie pojechać do pracy ze skromnym funduszem np. 600zł (bez liczenia kosztów transportu). RE: Praca w UK - sulliwan93 - 13-06-2016 22:46 Racja, czerwony jest dla administratora. Ja bym przyszykowal coś w granicach 1500zł jeśli chcesz mieć jakąś pewność że dozyjesz te 30 dni. P Praca pracy nie równa. W UK częściej się dyma po 16h, niż siedzi za biurkiem i pokazuje palcem co jest do roboty. Racja taka, że jak harujesz, to przyszłość tam mass nawet na skladaniu kanapek w McDonaldzie. Tam robią moi znajomi i nikt nie narzeka, tyle że roboty duzo. Mam kilku ludzi za granicą i mój wyjazd ja zachód to chyba kwestia czasu. W naszym ojczystym kraju ciężko o dobrą przyszłość , aocjal wspiera patole, a nie to co trzeba za pieniądze podatników. . RE: Praca w UK - MickeyHuntr - 13-06-2016 22:52 Hmm, z tego co analizuję sprawę, tu musiałbym sobie najpierw znaleźć mieszkanie, załatwić stałe zamieszkanie i NIN, bo nawet jeżeli pracodawca oferuje mieszkanie, to nie będzie mógł mnie zatrudnić ze względu na brak stałego zamieszkania i braku numeru NIN RE: Praca w UK - Takimyk - 13-06-2016 22:55 Chłopaku 600zł to są żadne pieniądze przy takim wyjeździe, powodzenia ! RE: Praca w UK - MickeyHuntr - 13-06-2016 23:17 (13-06-2016 22:55)Takimyk napisał(a): Chłopaku 600zł to są żadne pieniądze przy takim wyjeździe, powodzenia ! Jeżeli wezmę pożyczkę na 1500zł, to myślę, że nie będzie już problemu, apropos, jeżeli próbujesz mnie zniechęcić swoim nastawieniem, to już Ci mówię, że Ci się nie uda RE: Praca w UK - nicooo - 13-06-2016 23:23 Nikt cie człowieku nie zniechęca tylko mówi jak sprawa wygląda..Chciałeś otrzymać opinie więc ktoś ją wyraża jak dla mnie pomysł idiotyczny tym bardziej,że chcesz zabrać pożyczkę...A z tego co wiem/słyszałem prace za granica musisz mieć sprawdzona bo nawet Polak moze cie oszukac jesli nie znasz jezyka i w cale nie wydaje sie to takie "kolorowe" |