PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335) +---- Wątek: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup (/Temat-PayPal-a-nieuczciwy-zwrot-pieniedzy-za-zakup-134163) |
PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - sulliwan93 - 05-06-2016 09:58 Witajcie, jako, iż z PayPalem mam mało przygód, a nie chcę szukać kolejnych mam do Was pytanie. Jak wygląda sytuacja, gdy sprzedam komuś konto w grze za przelew paypal, a kupujący wyjdzie do pp z prośbą o zwrot środków? Oczywiście dałem mu pełen dostęp do konta, a mimo to on zrobił spór. Mam szansę wygrać? Jak działać w takiej sytuacji? Co jeśli mój stan konta będzie na minusie, mogę tak zostawić i nie spłacać do paypala środków? RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - marcel_kk - 05-06-2016 10:46 Wysłał Ci pieniądze jako "Rodzinie / krewnym" czy jako "Płatność za towary i usługi" ? Otrzymasz emaila z PP o zadłużeniu i informacje że jak nie spłacisz zadłużenia to sprawa zostanie skierowana do kancelarii prawniczej specjalizującej się w odzyskiwaniu wierzytelności. Jak miałeś konto zweryfikowane to sam już wiesz co zrobią. RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - sulliwan93 - 05-06-2016 11:15 Nie widzę, czy jest to przelew rodzinny czy za towary. W opisie przelewu dodał, że przelew za "wirtualne konto w grze". Mam z nim cała korespondencję, pisaliśmy na e-mailu po czym na skype. Rozumiem, że nic nie zrobię z cała sprawą? RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - Stworkowaty - 05-06-2016 11:32 Owszem, nic nie zrobią. Dlatego zawsze pisze się że przelew f&f i wtedy nagle nikt nie chce kupić konta. ^^ RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - twardy - 05-06-2016 11:34 Jest oplata wiec wyslal jako zaplate za towar. RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - radioid - 05-06-2016 14:15 Nie można robić zwrotów na produkty wirtualne, więc jeśli ktoś zrobi dispute, pisz, że to jest digital product i gość nie ma szans. Nie jest ważne, czy wysłał jako rodzinie czy kupił. RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - sulliwan93 - 05-06-2016 20:02 Racja: "13.3 Jakiego typu płatności kwalifikują się do zwrotu pieniędzy w ramach Ochrony kupujących w systemie PayPal? Ochrona kupujących w systemie PayPal obejmuje jedynie płatności PayPal związane z określonymi dobrami fizycznymi. Płatności za następujące przedmioty nie kwalifikują się do zwrotu pieniędzy w ramach Ochrony kupujących w systemie PayPal: ---> artykuły niematerialne " 11.10 Jakie są przykłady przedmiotów, transakcji lub spraw, które nie kwalifikują się do programu ochrony sprzedających? --->Przedmioty niematerialne, licencje na treści cyfrowe i usługi " Mam nadzieje, ze wygram sprawe. Mam dowody rozmów, że chodzi o konto tj. login i hasło wraz z dostępem do maila W tytule dodał, że przelew za rzecz niefizyczną. RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - mickelem - 14-06-2016 16:13 Na pewno wygrasz , jeśli wysyłał Ci jako zapłata za towar RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - Marble - 14-06-2016 16:41 Ha! Miałem podobną sytuacje. Dalem kod psc i osoba kupujaca nie dala mi za to kasy na pp Znalazlem w jego znajomych na fb rodzine jego- matke wujka i ciotke. Dzwonilem do nich w sprawie tego smarkacza i oszusta. Dzwonilem tez do jego szkoly. Wspomnialem o tym jego oszustwie. Rozmawiajac z jego nauczycielem dowiedzialem sie ze grono nauczycieli wraz z dyrektorem wyjasnialo z nim tą sprawe ( matka oszusta była w drodze do szkoły )2 Tam go tez postraszylem policją kasa wróciła na konto bankowe także jak jakiś typek gimbus cie oszukał to warto spróbować tego RE: PayPal, a nieuczciwy zwrot pieniędzy za zakup - sulliwan93 - 15-06-2016 14:59 (14-06-2016 16:41)Marble napisał(a): Ha! Miałem podobną sytuacje. Dalem kod psc i osoba kupujaca nie dala mi za to kasy na pp To 37 letni rumun, straszenie telefonem do szkoły nie da nic Sprawa stoi w miejscu, zobaczę jak się potoczy. |