Laptop - nie uruchamia się - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Laptop - nie uruchamia się (/Temat-Laptop-nie-uruchamia-sie-133748) |
Laptop - nie uruchamia się - Bartezx1997 - 27-05-2016 15:38 Witam Od wczoraj mam pewien problem z laptopem. Po włączeniu przyciskiem zasilania uruchamia się tak jak zawsze, jednak po wyświetleniu obrazka ładowania Windows, następuje szybki blue screen i restart. Przy recovery mode wyświetla się komunikat: "REM coulnd't detect 2 HDD", czyli problem prawdopodobnie z dyskiem. Test dysku natomiast wskazuje na komunikat: "Hard disk 1 Full (305)" Nie uruchamia się też w trybie awaryjnym. Jak rozwiązać ten problem? Czy wymiana dysku na nowy pomoże? RE: Laptop - nie uruchamia się - Ascoran - 27-05-2016 15:44 Do biosu możesz wejść? Przywróć ustawienia domyślne w biosie i zobacz czy widzi w nim dysk. Spróbuj też zbotować ubuntu z pendrive lub z płytki i zobacz czy w ten sposób się właczy RE: Laptop - nie uruchamia się - trybulski - 27-05-2016 16:32 Nowy dysk na 90% pomoże, ale póki co, spróbuj uratować ten co masz RE: Laptop - nie uruchamia się - Adriano42 - 27-05-2016 16:36 "Hard disk 1 Full (305)" możliwe że wskazuje iż dysk jest po prostu zapełniony i system niema miejsca aby się załadować, przydałoby się format zrobić z poziomu BIOSu i powinno być po kłopocie. RE: Laptop - nie uruchamia się - Ascoran - 27-05-2016 16:45 (27-05-2016 16:36)Adriano42 napisał(a): "Hard disk 1 Full (305)" możliwe że wskazuje iż dysk jest po prostu zapełniony i system niema miejsca aby się załadować, przydałoby się format zrobić z poziomu BIOSu i powinno być po kłopocie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd Nawet jak dysk jest w 100% zapełniony system musi się uruchomić Najlepszym sposobem żeby wyeliminować dysk jako problem to podłączenie go do stacjonarki w sprawdzenie go za pomocą HD TUNE - jak wykryje dysk to możesz nawet skopiować wszystkie dotychczasowe dane na nim zawarte dla bezpieczeństwa. Tymczasem zrób to co podałem w wcześniejszym poście RE: Laptop - nie uruchamia się - Bartezx1997 - 27-05-2016 19:55 Sformatowałem dysk, przeinstalowałem system i już działa. Dzięki za odpowiedzi, reputki lecą RE: Laptop - nie uruchamia się - jlde - 27-05-2016 22:09 Najprostsze rozwiązania najskuteczniejsze |