Proszę o pomoc. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Proszę o pomoc. (/Temat-Prosze-o-pomoc-13315) |
Proszę o pomoc. - Yanke$ - 10-09-2010 18:56 Witam, Mam pewien problem. Otóż: posiadam dwa pliki tekstowe, jeden to account.txt, a drugi bad.txt. W pliku 'bad' znajdują się dane do kont, które nie działają. I teraz: chcę tekst (a w zasadzie dane do kont) z pliku 'bad.txt' usunąć w pliku 'account.txt'. Czy da się to zrobić w jakiś 'automatyczny' sposób, czy pozostaje tylko ręczny ? Kont jest bardzo dużo (okolo 80 do usuniecia) więc kupa roboty. Za wszelką przydatną pomoc wynagrodzę + ! RE: Proszę o pomoc. - DDK - 10-09-2010 19:37 Możesz podać przykładowe 3 linijki z danymi ? Dane zmień... RE: Proszę o pomoc. - xPietrek - 10-09-2010 19:41 Ja bym to zrobił Taskerem... Otworzyć te dwa pliki, account.txt i drugi bad.txt obok siebie. Zaznaczyć pierwszą linijkę w bad.txt, wcisnąć Shift+End, potem Ctrl+X, i Del. W pliku account.txt dajesz Ctrl+F, Ctrl+V, Szukaj, Anuluj, 2x Backspace. Przechodzisz ponownie do bad.txt i zakańczasz nagrywanie. RE: Proszę o pomoc. - Yanke$ - 13-09-2010 06:10 @DDK Przykładowo, w account.txt mam adrian5:xxxxx tomek13:xxxxx trasinfpao:xxxx asoanta:xxxx A w pliku bad.txt mam: tomek13:xxxxx co oznacza, że konto yt tomek13:xxxxx nie działa i chcę je usunąć z listy accounts. Teraz jak to zrobić automatycznie ? |