Jak budować dobre fanpage od 0 ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Jak budować dobre fanpage od 0 ? (/Temat-Jak-budowac-dobre-fanpage-od-0-133000) |
Jak budować dobre fanpage od 0 ? - mateusz2045 - 08-05-2016 20:31 Jak w temacie, jak najlepiej zdobywać prawdziwych fanów na fp gimbusiarskie, ero i inne, tworząc taki fanpage od samego początku ? A także jak najlepiej zdobywać fanów i ,,odradzac" wymarłe fanpage. Jakieś propozycje ? Głównie zależy mi pierwszym pytaniu RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - Szaman1644 - 08-05-2016 20:46 Najłatwiej mieć już jakieś zaplecze FP i wtedy na nich udostępniać. Tak od 0 rozkręcić 1 FP to jest dość trudno jeśli nie trafisz w jakąś niszę. RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - mateusz2045 - 08-05-2016 20:58 Chodzi mi o rozkrecanie kilku na raz, czas tu nie gra roli. Nie chcę tego robić szybko, chciałbym znać raczej ogólne techniki, co robić a czego się wystrzegać RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - Szaman1644 - 08-05-2016 21:11 Reklamuj się na innych FP, wstawiaj z nowego FP ciekawe komentarze pod innymi z tej tematyki, aby inne osoby wchodziły na twój i lajkowaly, utwórz konto FB, uzbieraj dużo napaleńców i potem zaproś wszystkich do polubienia twojego FP. Wymyśl jakieś ciekawe treści, aby ludzie udostępniali twoje posty. RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - mateusz2045 - 08-05-2016 21:18 Rozumiem, że rzeczy typu addmefast nie mają racji bytu, a co z tym ? Np konto 2 k znajomych i dodanie skryptem wszystkich do polubienia fanpage ? Tworzyć konta laski dodawać znajomych i zapraszać ? RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - Szaman1644 - 09-05-2016 08:41 (08-05-2016 21:18)mateusz2045 napisał(a): Rozumiem, że rzeczy typu addmefast nie mają racji bytu, a co z tym ? Np konto 2 k znajomych i dodanie skryptem wszystkich do polubienia fanpage ? Tworzyć konta laski dodawać znajomych i zapraszać ? No to jak najbardziej tak jak napisałem już we wcześniejszym poście. Z takiego zapraszania na pewno nie licz, że z 50% osób zaproszonych polubi, ale zależnie od tematyki od 5 do 20%, a to jest już coś. Zrób kilka takich kont to już będziesz miał dobry start dla FP RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - mateusz2045 - 09-05-2016 09:24 Ok, dzięki za odpowiedzi ! RE: Jak budować dobre fanpage od 0 ? - Cromiell - 09-05-2016 09:29 Ciekawy content to podstawa - coś czego jest mało lub coś co już jest ale w jakości pozostawiającej wiele do życzenia. Ja testowo zacząłem prowadzić (od zera) FanPage niecałe 2 miesiące temu. Bez jakichkolwiek reklam i promocji na dzień dzisiejszy mam nieco ponad 10 000 polubień i sensownie rozwijającą się aktywność w postach. (Nie)stety zrobiło się ciepło i trochę wszystko zwolniło, ale ciągle idzie do przodu. Pamiętaj - nie idź na ilość tylko jakość. Dodawaj wpisy regularnie, zrób sobie harmonogram. Ludzie po jakimś czasie to zauważą i będą czekali na publikacje o danych godzinach. Tworzy to większy zasięg dociera do większej liczby osób. Staraj się wchodzić w interakcje i wypowiadać się profesjonalnie jeśli chodzi o prywatne wiadomości, komentarze. Buduje to fajną relację - fani mają poczucie profesjonalizmu (no chyba, że to tylko gimbaza lub content do którego niezbyt takie podejście pasuje). |