![]() |
Dotacje w Bitcoin a podatki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Dotacje w Bitcoin a podatki (/Temat-Dotacje-w-Bitcoin-a-podatki-132964) |
Dotacje w Bitcoin a podatki - urban07 - 08-05-2016 11:12 Niedawno zacząłem pracę nad moim autorskim projektem pewnej usługi online(na razie nie zdradzam szczegółów ![]() Jeszcze takie czysto teoretyczne pytanie: Gdyby strona zaczęłaby nie tylko sama na siebie pracować, ale jeszcze przynosić zyski, to wtedy potrzebuję DG(biorąc pod uwagę, że zysk jest w BTC)? RE: Dotacje w Bitcoin a podatki - rachman - 13-05-2016 01:25 Z tego co wiem dotacje dobrowolne nie są objęte ani opodatkowaniem ani koniecznością zgłaszania faktu ani koniecznością rejestracji DG do pewnych kwot. Z tym że to musi być jakieś info na stronie i daje kto chce a nie jakaś ściema że coś udostępniasz/dajesz większe uprawnienia czy dostęp itd. za dotację. O to może być ewentualna dyskusjon z urzędnikiem jak zechce Ci przywalić DG. Dobrze jakby przekazy były jakoś opatrzone tytułem typu "darowizna" ![]() Upewnij się w US ale z tego co pytałem na KIP tak to wygląda w przypadku kasy. W BTC powinno być tak samo tylko że jak chodzi o to że kiedyś byś jednak coś traktował jako zapłata to wtedy nie wiem jak jest z DG, tu mają zastosowanie póki co raczej inne przepisy - poczytać wtedy warto o czymś takim jak "barter". Sprawa więc wygląda wg mnie że jak umiesz udowodnić że to dobrowolne wpłaty to się wybronisz od DG ![]() RE: Dotacje w Bitcoin a podatki - urban07 - 15-05-2016 22:12 Dzięki za odpowiedź ![]() To już mniej-więcej wiem jak to wygląda. RE: Dotacje w Bitcoin a podatki - rachman - 15-05-2016 23:27 Spoko, pamiętaj lepiej upewni się w US lub na KIP ale tak powinno niby być ![]() ![]() |