Sklep internetowy/ksiegarnia? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Sklep internetowy/ksiegarnia? (/Temat-Sklep-internetowy-ksiegarnia-132716) |
Sklep internetowy/ksiegarnia? - Bidbar96 - 02-05-2016 17:14 Ostatnio postanowiłem zarabiac na real contencie na subach, po wiekszych przemysleniach o niszy doszedlem do wniosku ze to co chce moglbym sprzedawac w sklepie internetowym. Lecz jest jeden problem, monotematyka :c 1. Wiec tu sie pojawia pytanie, warto zakladac sklep internetowy z ebookami na jeden okreslony temat? 2. Powiedzmy ze powyzsza odpowiedz jest twierdząca, nie mam swoich ebookow na dany temat, nie bede przeciez ich pisal :c Wiadomo prawo autorskie, skąd takie bede mogl wziac? 3. Przypuscmy ze znalazlem kilka na portalu zlotemysli, odkupilem i sprzedaje je u siebie = przypal? 4. Taki sklep, powiedzmy jak zlotemysli indywidualnie dogaduje się z autorem ebooka o prawach autorskich? Kolejna sprawa, widzialem w internecie abonamenty roznych serwisów które sprzedaja skrypt/oprogramowanie takie sklepu. Mam rozumiec ze kwestia pozycjonowania strony rowniez oni się zajmuja i ze to dosc oczywiste, tak? RE: Sklep internetowy/ksiegarnia? - szykiryki - 02-05-2016 18:48 1. Moim zdaniem warto... ALE patrz pkt. 2. 2. Właśnie, że pisać! nie wiem czemu porywasz się od razu na sklep/ksiegarnie. Napisz jeden merytoryczny ebook, zrób pod niego atrakcyjną stronę i skup się na promocji. Z własnego doświadczenia- działa. 3. Przypał 4. Sama mam własne szkolenia na złotychmyslach czy interkursach, jakbym znalazła moją pracę podpiętą pod czyjegoś suba- nie odpuściłabym, a ZM czy Paweł z interkursów pomogliby dochodzić swoich praw (pytanie, po jakim czasie autor takiego ebooka czy osoba, która kupiła go normalnie, trafi na Twoją stronę?) RE: Sklep internetowy/ksiegarnia? - Bidbar96 - 02-05-2016 19:28 (02-05-2016 18:48)szykiryki napisał(a): 1. Moim zdaniem warto... ALE patrz pkt. 2. Dzieki bardzo za rzetelna odpowiedz, na takiej mi własnie zalezalo. A wracajac do zm, jesli bede posiadal cos wartosciowego, wlasnego autorstwa moge się do nich zwrocic o posrednictwo w sprzedazy - dobrze rozumiem? |