Portfel bitcoin - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374) +--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458) +---- Dział: Bitcoin (/Forum-Bitcoin-372) +---- Wątek: Portfel bitcoin (/Temat-Portfel-bitcoin-132061) |
Portfel bitcoin - Efektmotyla - 19-04-2016 11:50 Mam pytanie odnosnie adresu portfela, dlaczego sie tak dzieje ze co jakis czas zmienia mi sie adres? Czy moze ja to jakos nieswiadomie robie, a jesli juz to nastapilo to musze za kazdym razem zmieniac te adresy na nowe w kranikach i apkach? Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka RE: Portfel bitcoin - thomasward - 19-04-2016 12:02 Jaki portfel? Pewnie używasz multi-sygn portfela internetowego jak Coinbase czy Xapo. Jeśli tak to jest to normalne, zapisz po prostu jeden z tych adresów i go używaj; działa to w ten sposób, że na każdy z wygenerowanych adresów jest twój na zawsze, tj. przychodzą na niego transakcje itd. RE: Portfel bitcoin - Efektmotyla - 19-04-2016 12:52 Czyli jezeli zapisalem jeden adres, i ulegl on zmianie, to nie musze za kazdym razem wprowadzac nowego? Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka RE: Portfel bitcoin - jamroczik - 19-04-2016 13:15 W blockchainie też tak jest - generowac sobie mozesz nowe - stare nawet jesli nie ma ich na liście powinny Ci przyjmowac płątności na "zbiorczy" adres. |