![]() |
Internet mobilny - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Internet mobilny (/Temat-Internet-mobilny-131050) Strony: 1 2 |
Internet mobilny - stachupumpa - 28-03-2016 12:59 Mam parę pytań dotyczących internetu mobilnego. Wiec tak - potrzebuje sieci która oferuje nielimitowany internet na karte. Znalazłem Play - 45zl na miesiąc bądź 4 zl na dzień. Kupiłem starter, wziąłem ten na jeden dzień i mam problem. Otóż potrzebuje zmienne IP, lecz w play mam cały czas stale.. próbowałem używać różne aplikacje i nic. Nawet pod modem podłączyłem i netstwty nadal mam to samo IP. W innych sieciach tego problemu nie mam - wystarczy wyłączyć i włączyć internet i jest inne ip. Dlatego mam dwa pytania : 1. Czy da się jakoś zmienić IP w play? Może inny starter czy coś? 2. Znacie jakieś inne sieci oferujące nielimitowany internet mobilny? Z góry bardzo dziekuje RE: Internet mobilny - surfbar - 28-03-2016 13:07 Ja mam w telefonie ten co ty i mi jak wlacze i wylacze to sie zmienia ip Moze patrzysz na ip urzadzenia a nie ip internetu?? RE: Internet mobilny - stachupumpa - 28-03-2016 13:11 Patrzyłem nawet na innym telefonie i nadal mam to samo. Patrzę na ip internetu spokojnie. A skąd masz kartę? Kupowales starter czy brałeś na umowę? RE: Internet mobilny - DzejkobPL - 28-03-2016 13:15 Przełącz się na sekundę na lte lub 3g w zależności z jakiej technologii korzystasz. IP się zmieni. Czyli: LTE>3G>LTE = nowe IP 3G>LTE>3G = nowe IP RE: Internet mobilny - stachupumpa - 28-03-2016 13:18 Niestety nadal nie pomaga :/ nie wiem co jest.. wziąłem od kolegi kartę z Playa wczoraj ktora ma na umowę i tam o odrazu zmienia... A u mnie nie chce. Mam starter Play Internet na Karte RE: Internet mobilny - surfbar - 28-03-2016 13:28 (28-03-2016 13:11)stachupumpa napisał(a): Patrzyłem nawet na innym telefonie i nadal mam to samo. Patrzę na ip internetu spokojnie. A skąd masz kartę? Kupowales starter czy brałeś na umowę?Kupowałem zwyky starter zasięgowy i korzystam z internetu 45zł za miesiąc RE: Internet mobilny - szy1sw - 28-03-2016 13:34 Pamiętaj że to nie jest internet bez limitu, po 100GB zwalnia i to niesamowicie. Obecnie nie ma chyba mobilnego dostawcy bez limitu(sam szukam) RE: Internet mobilny - surfbar - 28-03-2016 13:38 (28-03-2016 13:34)szy1sw napisał(a): Pamiętaj że to nie jest internet bez limitu, po 100GB zwalnia i to niesamowicie. Obecnie nie ma chyba mobilnego dostawcy bez limitu(sam szukam)Ja raz w ciągu miesiąca zużyłem 143giga i mi nie zablokowali.Chodzi o to aby nie przesadzać. Jak zaczniesz pobierać pliki po 20 giga no to nic dziwnego Ten internet jest do korzystania i tyle RE: Internet mobilny - stachupumpa - 28-03-2016 13:50 100 GB i tak dużo, wykorzystuje w miesiącu jakies 20-30 GB i taki pakiet by mi starczył, ale żaden inny operator nie ma "nielimitowanego" internetu z tego co widze oprócz play ale tam mi nie zmienia iP... najwyżej kupie nowy starter i spróbuje na nowym RE: Internet mobilny - DzejkobPL - 28-03-2016 16:55 Dziwne, u mnie ten patent na zmianę IP działa. ;-) |