![]() |
|
Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami (/Temat-Nowy-sposob-na-oszustwo-SMS-y-z-zyczeniami-130762) |
Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Mikey - 21-03-2016 19:54 Gdyby ktoś szukał niszy to: LINK DO ARTYKUŁU Cytat:Opłaca się szybko zareagować, bo takie życzenia mogą słono kosztować.Telefon Magdaleny z Opola zadźwięczał w Dzień Kobiet przed południem. Opolanka odczytała: "Dla Kobiety którą znam, moc życzeń dzisiaj mam. Zdrowia, szczęścia i miłości, dużo kwiatów i radości!". Był też dopisek: "Kochana wszystkiego najlepszego z okazji Twojego święta". źródło: http://wiadomosci.onet.pl/ RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Madroxx - 21-03-2016 19:57 Ostatnio dostałem wiadomość, że czeka na mnie MMS i należy odesłać SMS z kodem - też całkiem dobry pomysł ktoś miał
RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Bordo - 23-03-2016 01:02 najlepsze są komentarze pod takimi artykułami 2
RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Cromiell - 23-03-2016 13:53 @UP Dokładnie, ale czego się spodziewać po kraju, w którym mamy ekspertów od wszystkiego. RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - surfer0700 - 23-03-2016 14:23 Zaraz tam oszustwo
RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Max998 - 27-03-2016 00:36 Moja siostra dziś dostała z życzeniami wielkanocnymi. Ktoś może i pomysł miał i póki co złotóweczki wpadają ale ciekawe jak będzie śmiesznie jak przyjdzie kara. Już w temacie z wezwaniami na policję widziałem kilku mądrych co chwalili się wcześniej, że trzaskają po 400-600 dniówki pos*anych ze strachu.. Na oszukiwaniu każdy łatwo zarobi ale mieć legalny pomysł to już nie ma komu.
RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - wiktor112233 - 27-03-2016 01:04 (23-03-2016 14:23)surfer0700 napisał(a): Zaraz tam oszustwo Gratuluję pomysłu 2A tak przy okazji ... Nie będę zakładał nowego wątku więc napiszę tutaj. Dzisiaj chciałem obejrzeć sobie serial Agenci TARCZY na moim smartphonie. Wszedłem na stronę alltube.tv (pierwszy wynik w google) i odpaliłem serial w systemowym playerze. Po około 10-20 sekundach player automatycznie się zminimalizował i przeniosło mnie do systemowej aplikacji SMS z wypełnionym numerem i treścią SMSa (oczywiście premium jak przypuszczam). Tylko nie wiem czy w normalnym przypadku SMS wysyła się też automatycznie bo w smartphonie mam włożoną kartę od internetu więc wysyłanie SMSów w moim przypadku jest zablokowane. Teraz sprawdziłem i strona alltube.tv automatycznie przenosi nas do sklepy Play do aplikacji letgo lub próbuje pobrać inny syf. Z tym, że strona chce nam wcisnąć jakąś syfiastą aplikację spotkałem się nie raz ale, że automatycznie wysyła nam SMSa premium to widzę pierwszy raz. RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - Pawlak093 - 28-03-2016 19:52 Ja dostałem ostatnio takiego smsa (lycamobile) od nr: 22660002 Kod: Raporty o bezpieczeństwie na Facebooku: Czy jesteś w obszarze zagrożonym wybuchem ?
RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - KUBA555 - 28-03-2016 20:06 Wiktor to nie strona tylko reklamy na stronie. Alltube używam od 3 msc i jestem jak najbardziej zadowolony. Działają na tej samej zasadzie co seansik czyli są swoistym katalogiem filmów. Filmy są na różnych serwerach typu openload,stream,cda,videoload itp. To właśnie te okienka z filmami a dokładniej reklamy w nich otwierają ci ten syf. Co do smsa o ktorym mowiłeś to mi często to się zdarza na różnych stronach znalezionych w necie ale sms sam się nie wysyła,tylko tresc się uzupełnia. RE: Nowy sposób na oszustwo: SMS-y z życzeniami - wiktor112233 - 28-03-2016 20:36 (28-03-2016 20:06)KUBA555 napisał(a): Wiktor to nie strona tylko reklamy na stronie. Alltube używam od 3 msc i jestem jak najbardziej zadowolony. Działają na tej samej zasadzie co seansik czyli są swoistym katalogiem filmów. Filmy są na różnych serwerach typu openload,stream,cda,videoload itp. To właśnie te okienka z filmami a dokładniej reklamy w nich otwierają ci ten syf. Co do smsa o ktorym mowiłeś to mi często to się zdarza na różnych stronach znalezionych w necie ale sms sam się nie wysyła,tylko tresc się uzupełnia. Dzięki za odpowiedź. Tego właśnie chciałem się dowiedzieć bo u mnie nawet jak bym chciał wysłać tego SMSa to nie mogę. I to jest powód, dla którego ludzie instalują Adblockery. Ja pamiętam nawet przez jaką stronę zainstalowałem Adblocka, było to forum DW. |