Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Legalność? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Legalność? (/Temat-Legalnosc-130754)

Strony: 1 2

Legalność? - JustinTime - 21-03-2016 19:10

Witam, po internetach krąży taki virus i jest on dobrze konwertowany ponieważ koleżanka mi napisała że sporo ludzi odsyła te kody, w tej wiadomości oczywiście są oszustwa czyli fałszywy koszt sms, czy jest to legalne konwertuje to bardzo dobrze ponieważ koleżanka mi napisała że w ciągu 15 minut 20 osób wysłało kody..

[Obrazek: Bez-tytul_swahhnq.jpg]

RE: Legalność? - Adriano42 - 21-03-2016 19:13

(21-03-2016 19:10)JustinTime napisał(a):  Witam, po internetach krąży taki virus i jest on dobrze konwertowany ponieważ koleżanka mi napisała że sporo ludzi odsyła te kody, w tej wiadomości oczywiście są oszustwa czyli fałszywy koszt sms, czy jest to legalne konwertuje to bardzo dobrze ponieważ koleżanka mi napisała że w ciągu 15 minut 20 osób wysłało kody..

[Obrazek: Bez-tytul_swahhnq.jpg]

Sam sobie odpowiedziałeś Wink

RE: Legalność? - JustinTime - 21-03-2016 19:14

Wiecie może gdzie to usunąć bo jednak takie sposoby zarobku to już chyba skurwysyństwo Smile

Czy to przez aplikacje czy może przez coś innego Big Grin

RE: Legalność? - nicooo - 21-03-2016 19:14

i jeszcze pytasz czy to legalne.. przeciez to premium sms , bez widocznych kosztow , osoba jednym slowem dostaje gunwo i rachunek za telefon...

RE: Legalność? - JustinTime - 21-03-2016 19:15

(21-03-2016 19:14)nicooo napisał(a):  i jeszcze pytasz czy to legalne.. przeciez to premium sms , bez widocznych kosztow , osoba jednym slowem dostaje gunwo i rachunek za telefon...

Źle się wyraziłem bo w sumie jaka jest szansa na udowodnienie że poszła wiadomość z innego ip niż właściciela. Chodzi mi o szansę załapania takiego człowieka Big Grin

RE: Legalność? - Adriano42 - 21-03-2016 19:16

(21-03-2016 19:15)JustinTime napisał(a):  
(21-03-2016 19:14)nicooo napisał(a):  i jeszcze pytasz czy to legalne.. przeciez to premium sms , bez widocznych kosztow , osoba jednym slowem dostaje gunwo i rachunek za telefon...

Źle się wyraziłem bo w sumie jaka jest szansa na udowodnienie że poszła wiadomość z innego ip niż właściciela. Chodzi mi o szansę załapania takiego człowieka Big Grin

Przecież kasa poleci na Twoje konto w subsms - a tam to już Cie złapią Big Grin

RE: Legalność? - Mikey - 21-03-2016 19:17

Cytat:Wątek został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany lub też nie spełnił warunków regulaminu.

Tak serio, to po co poruszać tematy które były wałkowane milion razy? Każdy zarabia i pracuje na własną odpowiedzialność..

RE: Legalność? - JustinTime - 21-03-2016 19:19

Dobra sorry nie kumałem tego, można zamknąć. Mikey nie widziałem takich tematów a w sumie chciałem się dowiedzieć czy to aplikacja czy phishing dzięki za odpowiedzi Smile

RE: Legalność? - Adriano42 - 21-03-2016 19:20

Opcja "Szukaj" na przyszłość , nie gryzie Wink

RE: Legalność? - sqmany - 21-03-2016 19:22

@[Adriano42]
No nie koniecznie, część osób w serwisach z sub/premium sms ma założone konto na fałszywe dane, do tego może być też fake PayPal. Także jeżeli taka osoba się dobrze zabezpieczyła, to nie będzie łatwe jej złapanie.