Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Towar z np chin - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Towar z np chin (/Temat-Towar-z-np-chin-130341)

Strony: 1 2

Towar z np chin - ktostaki1444 - 11-03-2016 18:37

Witam, słyszałem, że można zarobić na towarze z chin, ubraniach, zegarkach, okularach itp, czy wie ktoś może lub zna jakiś sklep? lub czy na prawde idzie zarobić po przez wystawianie tych rzeczy na allegro, chyba że to tajne

RE: Towar z np chin - konrad123456789 - 11-03-2016 18:42

Idzie zarobić. Przykład http://zarabiam.com/Temat-Import-z-Chin-sprzedaz-na-allegro-125230
Smile

RE: Towar z np chin - ktostaki1444 - 11-03-2016 19:12

Z tego co tam czytałem to dobry interes, ale zauważyłem, że jak chce zamówić 1000 sztuk towaru, to muszę mieć działalność gospodarczą, nie problem to dla mnie, ale chciałbym zacząć zarabiać przez neta, początki, i mam pytanie do tych co się znają ile maksymalnie sztuk mogę kupić bez działalności?

RE: Towar z np chin - Dzipsiok87 - 12-03-2016 09:23

To dobry interes ale tego w necie multum już jest... ale nie każdy towar jest dobry. Np telefonów nie polecam Smile a przynajmniej tych robionych pod sieć chiny/korea

RE: Towar z np chin - KarolinaJ - 02-09-2016 13:05

Wydaje mi się, że najbezpieczniej będzie jeżeli twoim importem z Chin zajmie się pośrednik, moim pośrednikiem jest accbiznes-chiny.com.

RE: Towar z np chin - daniel42na - 02-09-2016 13:15

Jerk2 Marketing szeptany jak nie jest dyskretny to skutek ma odwrotny.

RE: Towar z np chin - themate0 - 02-09-2016 13:22

http://dhgate.com/

ceny z deka wyższe niż na alibabie, ale sprzedający załatwia za ciebie kuriera itp.

na początek polecałbym duperele warte u chińczyka z $0.10 - $0.50 a na naszym polskim allegro ok 5-10zł

sam miałem się już z tym zajmować, ale jak się dowiedziałem, że mały ZUS mi przepadł bo miałem w przeszłości dg, to z wątpiłem, bo na start trzeba kupić kasę fiskalna itp. Tongue

RE: Towar z np chin - matix2711 - 06-09-2016 15:31

tez kiedyś o tym myslalem, ale w polsce kwota wolna od podatku... To chyba mówi samo za siebie

RE: Towar z np chin - kuli - 06-09-2016 15:49

Jak kupujecie mało to nie ma różnicy w cenie Chiny a polska.

Jeżeli chodzi o początki to na początku skupcie się żeby mieć klientów a nie towar. W dzisiejszych czasach przedsiębiorcy zastanawiają się nad klientami a nie towarem. Dobrym rozwiązaniem w tej kwestii jest zbudowanie sobie zaplecza w internecie a nie inwestowanie w Allegro.

Ale takie zaplecze blog\ fb\ sklep\ dział na forum to koszt trochę większy niż 20 zł za wybicie oferty na allegro

Jeżeli chodzi o kasę fiskalna to ostatnio kupiłem towar sprowadzany z chin i nie dostałem fvat bo nie chciałem ale paragonu też nie dostałem. Da się?

RE: Towar z np chin - matix2711 - 09-09-2016 10:35

Wszystko się da tylko trzeba chcieć, a co do małych ilości to masz racje, ceny podobne tylko w chinach wiekszość to podróby