Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziennik mfc - forex - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Dziennik mfc - forex (/Temat-Dziennik-mfc-forex-129749)

Dziennik mfc - forex - moneyforcompany - 27-02-2016 22:06

Czołem Forumowicze,
jestem na forum od dawna ale tyko jako obserwator. Szukałem swojej drogi przemierzając różne tematy na forum: buxy, premium SMS, programy partnerskie. Nic mi nie wychodziło mimo poradników, chęci i intensywnych działań. Postanowiłem zacząć swoją przygodę z forexem. Zapisałem się na kursy, miesiące szkoleń, książek i gry na rachunku demo. Metodą prób i błędów wybrałem kilka swoich autorskich strategii i zaczynam działać. Wpłaciłem na konto realne 100 zł i zacząłem inwestować.

W tym dzienniku będę przedstawiał swoje postępy i skuteczność wybranych strategii. Dodatkowo, jak osiągnę poziom konta równy 1000 zł, w każdy piątek będę inwestować na cele charytatywne - niech inni też coś mają z moich działań Smile

A teraz do rzeczy:
dane będę update'ował raczej tygodniowo, zresztą zobaczymy jak wyjdzie. Na ten moment dane z ostatniego tygodnia. Tak jak mówiłem, zainwestowałem 100zł. Zysk w tym tygodniu to 58,64zł.

Życzę wszystkim forumowiczom wysokich zarobków....... i sobie też. Raz jeszcze pozdrawiam Smile

Załączam też screen z mojego konta forex Smile zdjęcie z aplikacji telefonu bo nie mam kompa pod ręką. Następne będą lepsze Smile

Update: cel na najbliższy tydzień: 100zł Smile

RE: Dziennik mfc - forex - maszhajs - 02-03-2016 02:05

Jestem ciekaw efektów, Pozdrawiam Wink

RE: Dziennik mfc - forex - moneyforcompany - 06-03-2016 18:15

No cóż, ubiegły tydzień był bardzo słaby pod względem zarobku. Saldo konta spadło z 158zł do 62zł.... jednak ze względu na naukę to nie był stracony czas Smile

Wprowadzam zmiany do swoich strategii, wyrzucam co uważam za złe i z optymizmem oczekuję na kolejny tydzień Smile

Pozdrawiam wszystkich i powodzenia Smile

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

RE: Dziennik mfc - forex - Pan Inwestor - 06-03-2016 22:40

Czołem!

Forex to nie jest łatwy kawałek chleba ale fajnie, że w końcu pojawiła się osoba, która postanowiła założyć dziennik pod ten cel.

Mówisz, że byłeś na kursach, przeczytałeś sporo książek i publikacji ale popełniasz jeden z podstawowych błędów wg mnie jakim jest obranie sobie celu pomnożenia 100 zł do 1000 zł (10x). Osiągnąć taki wynik w krótkim czasie to rzecz nie należąca do najłatwiejszych. Nie znam Cię ale wielu graczy nie jest w stanie trzymać się swoich założeń i grać założonymi wcześniej zasadami.

Powiem Ci jak ja gram: wpłacone mam na platformę 13.000 złotych z czego nie mam założonego celu aby pomnożyć to 10x. Po prostu to co zarobię w dany dzień, to wypłacam na bieżąco lub przesuwam na pulę wypłat. Czasem robię sobie bufor zabezpieczający w postaci kilku procent, przez co depozyt jest w miarę bezpieczny a reszta leci z powrotem na konto. Ponadto nie gram nigdy w poniedziałki i piątki. Wg mnie to dni, gdzie dzieje się za wiele na giełdach i ciężko przewidzieć niektóre sytuacje. Ot to kilka moich zasad - może z nich skorzystasz ;-)

Ps. Na jakich parach grasz? Masz jedną czy skaczesz po rynkach?

A na koniec nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia i będę obserwował temat.

RE: Dziennik mfc - forex - full2000 - 08-03-2016 15:11

UUU... forex.
No to grubo Smile
Powodzenia !

RE: Dziennik mfc - forex - moneyforcompany - 08-03-2016 15:37

(06-03-2016 22:40)Pan Inwestor napisał(a):  Czołem!

Forex to nie jest łatwy kawałek chleba ale fajnie, że w końcu pojawiła się osoba, która postanowiła założyć dziennik pod ten cel.

Mówisz, że byłeś na kursach, przeczytałeś sporo książek i publikacji ale popełniasz jeden z podstawowych błędów wg mnie jakim jest obranie sobie celu pomnożenia 100 zł do 1000 zł (10x). Osiągnąć taki wynik w krótkim czasie to rzecz nie należąca do najłatwiejszych. Nie znam Cię ale wielu graczy nie jest w stanie trzymać się swoich założeń i grać założonymi wcześniej zasadami.

Powiem Ci jak ja gram: wpłacone mam na platformę 13.000 złotych z czego nie mam założonego celu aby pomnożyć to 10x. Po prostu to co zarobię w dany dzień, to wypłacam na bieżąco lub przesuwam na pulę wypłat. Czasem robię sobie bufor zabezpieczający w postaci kilku procent, przez co depozyt jest w miarę bezpieczny a reszta leci z powrotem na konto. Ponadto nie gram nigdy w poniedziałki i piątki. Wg mnie to dni, gdzie dzieje się za wiele na giełdach i ciężko przewidzieć niektóre sytuacje. Ot to kilka moich zasad - może z nich skorzystasz ;-)

Ps. Na jakich parach grasz? Masz jedną czy skaczesz po rynkach?

A na koniec nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia i będę obserwował temat.
Na wstępie dziękuję za ważne wskazówki Smile co do strategii, nie mam na celu zrobić ze 100 zł 1000 w krótkim czasie, porostu to mój pierwszy cel bez określenia ram czasowych. Gdybym miał 10000 pln to też bym wpłacił ale niestety na dzień dzisiejszy 100 to to co mogłem.
Na ten moment gram na dwóch parach EURUSD i EURJPY. Docelowo będę chciał się skupić tylko na DE30 ale potrzebny jest większy kapitał więc dopiero jak uzbieram Smile

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

RE: Dziennik mfc - forex - lucass9600 - 08-03-2016 17:23

powodzenia! Ogólnie osoby ,które chcą się szkolić edukować i zdobywać coraz więcej bezcennej wiedzy szanuję Smile Niestety nie brakuje również osób ,które nie wiedzą co robią ,liczą na szczęście ,a po wyzerowanym depozycie skandują głośno ,że nie da się na tym zarobić i to jest oszustwo Big Grin