![]() |
Niski CTR - co zrobić? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Google Adsense (/Forum-Google-Adsense-342) +--- Wątek: Niski CTR - co zrobić? (/Temat-Niski-CTR-co-zrobic-128575) |
Niski CTR - co zrobić? - h4pyyy - 06-02-2016 22:29 Witam. Jestem właścicielem strony http://polskaligalegend.pl/ . Pisze w sprawie strasznie słabego CTR - 0.20%, a co za tym idzie myślę jak go poprawić. Może inne rozmieszczenie? Czytałem o kategoriach, lecz w Polsce "Kategorie ogólne" i ich sortowanie jest chyba niedostępne. Pozostaje sortowanie po sieciach reklamowych, ale jak zbadać do której sieci należy dana reklama? Czy w ten sposób mogę posortować reklamy aby były ściśle powiązane z tematyką mojej strony? Pozdrawiam RE: Niski CTR - co zrobić? - PanCaro - 19-02-2016 17:55 Bardzo dużo rzeczy poprawić. Odezwij się na pw. Ja osiągnąłem CTR na poziomie 4-8% - 2 miesiące pracy. RE: Niski CTR - co zrobić? - rcielak - 19-02-2016 18:01 @PanCaro,, CTR 8%?! Google Cie za to nie zbanowalo? ![]() Serio pytam, uzywasz wspomagaczy na "granicy regulaminu" czy tylko powalczyles rozmieszczeniem? RE: Niski CTR - co zrobić? - PanCaro - 19-02-2016 18:20 (19-02-2016 18:01)rcielak napisał(a): @PanCaro,, CTR 8%?! Google Cie za to nie zbanowalo? Moi mentorzy mają o wiele więcej %. Jeżeli działasz legalnie i nie kombinujesz to bana nie ma. A jeżeli namawiasz rodzinę czy się chwalisz bliskim o takiej stronie i jak zarabiasz na niej to wiadomo... mogą zacząć klikać Ci w reklamy albo z chęci pomocy albo po złości.. a wtedy wypadasz z AdSense. Również przestrzegam wielu zasad. Jeśli chodzi o rozmieszczenie... To mały procent tego co trzeba zrobić na stronie WWW. Oczywiście rozmieszczenie ma znacznie i to duże ale muszą dojść inne czynniki/"konfiguracje" żeby użytkownik skorzystał z reklamy. EDIT: Jest w sieci pewna strona, która ma 20%+ CTR. Jak ją oglądałem... tam nie poznasz czy to reklama czy to treść strony.. Oczywiście strona bogata w treści itp ale tam przeważa BARDZO dobre rozmieszczenie reklam. Sam poluje na kupono tej samej tematyki strony i ustawienie takiego samego układu.. ![]() |