Problem z meta desc.? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Problem z meta desc.? (/Temat-Problem-z-meta-desc-127600) |
Problem z meta desc.? - Brzeziu - 20-01-2016 17:43 Cześć wszystkim! Od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Nie wiem dokładnie jak to opisać i gdzie może być źródło problemu. Na moim blogu (wordpress) mam zainstalowane wtyczki SEO by Yoast, Autoptimize, W3 Total Cache, WP Touch Mobile. Jednak te problemu pojawiły się od samego początku, a niektóre z tych wtyczek zainstalowałem później. Meta % Title w SEO by Yoast mam ustawione tak: A problem wygląda następująco. Wpisując w wyszukiwarkę taką frazę: W wynikach wyszukiwania pojawia się adres mojej strony ale nie do tego posta, do którego chcę żeby prowadził. Widać natomiast szukaną frazę w meta description: Problem pojawia się również w takiej postaci. Wpisując tą frazę: Wyskakuje coś takiego, jak widać ponowanie szukana fraza znajduje się w meta description. Dodam jeszcze, że tak wyglądają moje ustawienia w wordpress Settings->Generals: Jeżeli trzeba podesłać jeszcze jakieś dane lub pliki, proszę pisać. Za udzieloną pomoc z góry dzięki. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się rozwiązać mój problem. Pozdrawiam! RE: Problem z meta desc.? - comanche - 20-01-2016 23:35 Podbijam, mam ten sam problem RE: Problem z meta desc.? - Pan Inwestor - 28-01-2016 16:06 Generalnie to Google w większości przypadków sobie sam dobiera dane do wyników wyszukiwania. Nie przejmowałbym się tym za bardzo. Jeżeli chodzi o ustawienia SEO by Yoast to w Post Types zamiast tego co masz wklej: %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% W Twoim ustawieniu brakuje w szablonie pobierania danych z podstron. Daj znać za jakiś czas czy pomogło. Ps. Czy wtyczka W3 Total Cache nie sprawia Ci problemów? Mam na myśli, czy w Google Console Search nie masz komunikatów o tym, iż roboty nie mogą uzyskać dostępu do pewnych zasobów? RE: Problem z meta desc.? - comanche - 28-01-2016 17:11 Rozumie że to co mam wkleić to we wszystkich 3 polach? Posts, Pages i Media? RE: Problem z meta desc.? - Brzeziu - 08-02-2016 18:09 Czyli opcja "noindex, follow" powinna być zaznaczona? Przy Posts, Pages i Media? |