Zagubiona przesyłka? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Zagubiona przesyłka? (/Temat-Zagubiona-przesylka-127099) |
Zagubiona przesyłka? - sQbone - 11-01-2016 14:32 Witam. Zamówiłem sobie buciki z aliexpresu. Na stronie pocztypolskiej widnieje, iż 11 grudnia dotarła do WER WARSZAWA i cisza. Dzwoniłem na infolinię - powiedzieli, ze 30 grudnia dotarło do miejscowej poczty. Pojechałem, szukali na szybkości i nie znaleźli, podałem numer bo będą wyjaśniać. Co lepsze, powiedzieli, że oni mają że już 14 grudnia dotarł do nich list. Pytanie, w razie ewentualnej reklamacji, podaje wartość listu itd? Bo zapłaciłem pewną kwotę, a na stronie r4v.pl widnieje wartość 5 dolców. RE: Zagubiona przesyłka? - MichalPoltrom - 11-01-2016 14:34 Przesyłki z Chin chyba nie są ubezpieczone, ale moge sie mylić. RE: Zagubiona przesyłka? - sQbone - 11-01-2016 14:40 Pani w miejscowej poczcie powiedziała, że będzie dzwonić do listonosza itd itd i zadzwoni, jak nie znajdą to będę mógł złożyć reklamację.. Tylko pytanie czy faktycznie mogę i jeżeli tak to o swoją wartośc czy jak.. Dodam, że na stronie widnieje, że paczka z Holandii.. RE: Zagubiona przesyłka? - Vister81 - 14-01-2016 21:32 Jeśli przesyłka była rejestrowana, to jest traktowana jako polecona. Prędzej czy później się znajdzie RE: Zagubiona przesyłka? - sQbone - 16-01-2016 23:33 POwiedzieli, że nie znaleźli i nadawca musi złożyć reklamację. Świetnie. :/ |