Jak sprzedawać poradnik? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Jak sprzedawać poradnik? (/Temat-Jak-sprzedawac-poradnik-126435) |
Jak sprzedawać poradnik? - ImPoorBoay - 30-12-2015 02:05 Witam, chciałbym sprzedawać poradnik online, jednak nie wiem jak się do tego zabrać pod względem urzędu skarbowego itd. Jak sprzedawać swoją twórczość bez zakładania działalności gospodarczej? Umowa z każdym nabywcą nie wchodzi w grę. Zastanawiałem się nad premium sms jednak wolałbym coś z niższą prowizją. Znacie może jakieś serwisy, które mogłyby mi pomóc? Z góry dziękuję za odpowiedź RE: Jak sprzedawać poradnik? - rachman - 30-12-2015 12:03 Poradnik online - bez DG z tego co wiem się nie da tego sprzedawać. Upewnij się na KIP ale z tego co pamiętam to drukowaną książkę się da ale tworów elektronicznych już nie bardzo. Płatności poprzez firmy pośredniczące lub płatności sms - nie zwalniają z rejestracji DG. Tego jestem pewien. Dziwne bo wiele osób tak robi (piszę od razu bo zaraz jak zawsze ktoś się "zdziwi") ale wg prawa to tylko forma pobierania wynagrodzenia i nie ma nic wspólnego ze zwalnianiem z obowiązku rejestracji działalności. Chyba że masz jakąś umowę z daną firmą że na ich zlecenie robisz ten poradnik i jako ich twór sprzedajesz - w formie programu partnerskiego działasz. RE: Jak sprzedawać poradnik? - szykiryki - 30-12-2015 17:09 Bardzo proszę: http://netina.com.pl/ Koniec końców, po podliczeniu kosztów bardziej opłaca się robić na własny rachunek, ze swoją DG. RE: Jak sprzedawać poradnik? - rachman - 30-12-2015 20:01 Dokładnie jak pisze szykiryki. Kiedyś ustalałem warunki z tą firmą by było cacy - ja bez DG a mogę sprzedawać - działa to mniej więcej jak opisałem wcześniej. Da się ale opłacalność raczej taka sobie. RE: Jak sprzedawać poradnik? - ImPoorBoay - 02-01-2016 13:48 Okej, dzięki za udzielone informacje |