Podatek, a shorte.st i suby - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Podatek, a shorte.st i suby (/Temat-Podatek-a-shorte-st-i-suby-125832) |
Podatek, a shorte.st i suby - denio - 18-12-2015 22:19 Witam. Wiem, że było wałkowane już tutaj lecz nigdzie nie znalazłem dokładnej odpowiedzi. Chciałbym się dowiedzieć takich rzeczy: -Czy jeżeli nie rozliczam się z pow. reklamowej to czy mogę wrzucić zarobki z shorte i subów do "innych źródeł dochodu"? -Co jeżeli przyjdą panowie z US i będę musiał się tłumaczyć, a shorte.st rachunków z tego co mi wiadomo nie wystawia? -Jak wygląda rozliczanie się o tą powierzchnie reklamową? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. RE: Podatek, a shorte.st i suby - Make it - 18-12-2015 22:21 Jeżeli wrzucisz do innych źródeł i to rozliczysz to będzie okej Natomiast jeżeli od dłuższego okresu co miesiąc dostajesz kase to teoretycznie DG powinieneś założyć Aczkolwiek nie powinni sie czepiać jeśli wpiszesz w inne To tak na poprawe , zaraz pewnie eksperci ci dokładnie wyjaśnią RE: Podatek, a shorte.st i suby - denio - 18-12-2015 22:26 Tzn. wydaje mi się, że zarobek z programów partnerskich pomimo, że jest co miesiąc nie podchodzi pod DG aczkolwiek mogę się mylić. No ale jeżeli podchodziłby pod DG to też tyle osób nie zarabiałoby na tych programach. Dzięki za odpowiedź czekam na kolejne RE: Podatek, a shorte.st i suby - twnt22 - 18-12-2015 22:34 Tak. Wpisz w picie 36/37 w innych dochodach i zapłać podatek w US. RE: Podatek, a shorte.st i suby - denio - 19-12-2015 12:02 Też tak myślę tylko problem jest w tym jak udokumentować zarobek z shorte.st przy ewentualnej kontroli US. Shorte.st nie wystawia rachunków. RE: Podatek, a shorte.st i suby - twardy - 19-12-2015 12:40 (19-12-2015 12:02)denio napisał(a): problem jest w tym jak udokumentować zarobek z shorte.st przy ewentualnej kontroli US. Normalnie, drukujesz wyciag z paypala. A jak rozliczyc kase? Bierzesz kurs dolara z dnia poprzedniego roboczego kiedy dostales kase - wedlug kursu NBP. http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/statystyka/kursy.html RE: Podatek, a shorte.st i suby - denio - 19-12-2015 20:02 Skoro tak mówisz. Właśnie się tylko obawiam tego, że to pod DG podciągną ale chyba nie powinno być z tym problemów. Jak sądzicie? RE: Podatek, a shorte.st i suby - twardy - 19-12-2015 20:10 Niezbadane sa wyroki fiskusa. |