Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress (/Temat-Pozycjonowanie-Blogspot-czy-Wordpress-125738) Strony: 1 2 |
Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - tomek019 - 16-12-2015 23:36 witam, jestem zielony w temacie pozycjonowania i nie umiem tez do konca stworzyc sobie sam na hostingu bloga, brak mi wiedzy gdzie moge to zrobic i jak. mam teraz prostego bloga>: http://zarabiamonline24h.blogspot.com/ i chcialem sie zapytac czy lepiej zrobic podobny blog na wlasnym hostingu oraz wordpress i zaplacic za pozycjonowanie ? czy lepiej zostawic tak jak mam i cos zdzialac ? podobno blogspot sam sie pozycjonuje w jakis sposob ? RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - ivandzms - 17-12-2015 20:17 Jeżeli nie ogarniasz tych tematów, to nie brnij w to od razu, bo bez tej wiedzy możesz za jakiś czas dojść do wniosku, że tylko straciłeś pieniądze na postawieniu własnej strony. Zacznij właśnie chociażby od blogspotu, bo po prostu jest łatwy w obsłudze (i jest darmowy). Czytaj o pozycjonowaniu i zacznij to robić by twój blog zaistniał w przeglądarce na odpowiednich frazach. A później zainteresuj się własną domeną i hostingiem, czytaj o tym, oglądaj jakieś prezentacje co i jak, i kiedy będziesz gotowy to stawiaj stronę Dodam, że ja sam zaczynałem bez żadnej wiedzy i leciałem na blogspocie przez dwa lata RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - tomek019 - 17-12-2015 21:11 (17-12-2015 20:17)ivandzms napisał(a): Jeżeli nie ogarniasz tych tematów, to nie brnij w to od razu, bo bez tej wiedzy możesz za jakiś czas dojść do wniosku, że tylko straciłeś pieniądze na postawieniu własnej strony. Zacznij właśnie chociażby od blogspotu, bo po prostu jest łatwy w obsłudze (i jest darmowy). Czytaj o pozycjonowaniu i zacznij to robić by twój blog zaistniał w przeglądarce na odpowiednich frazach. A później zainteresuj się własną domeną i hostingiem, czytaj o tym, oglądaj jakieś prezentacje co i jak, i kiedy będziesz gotowy to stawiaj stronę Dodam, że ja sam zaczynałem bez żadnej wiedzy i leciałem na blogspocie przez dwa lata mozesz polecic konkretnie ktores poradniki z ktorych sie uczyles, inaczej zadam pytanie, te ktore byly przydatne i Cie nauczyly bo moge sam szukac co pewnie zaraz i tak zaczne robic ale wiadomo, kto pyta nie bladzi RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - Reszka - 04-01-2016 21:30 Nie pozycjonuje sie bloga tylko posty i oddzielnie. Błędem było jego usunięcie. Twórz dobry content, wyodrębniaj z każdego artykułu 3-5 słów najlepiej charakteryzujących art i zrób z nich słowa kluczowe które na przemiennie zawieraj w tytule raz i opisie max 2 do 6 razy. Artykuły twórz długie najlepiej 500 słów +, dodaj odnośnik do kolejnego i promuj każdy post oddzielnie. RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - tomek019 - 05-01-2016 07:07 (04-01-2016 21:30)Reszka napisał(a): Nie pozycjonuje sie bloga tylko posty i oddzielnie. Błędem było jego usunięcie. dzieki, zglosze sie jeszcze na priv po pracy nie usunalem go , zmienilem adres: http://zarabiamonline24h.blogspot.com/ RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - Pan Inwestor - 06-01-2016 08:47 Postaw na własną domenę i hosting. Ma to kilka zalet a mianowicie: - domena będzie pracowała na swoją historię - masz pełną kontrolę nad całością - użytkownik inaczej patrzy gdy tworzysz coś, gdzie zainwestowałeś własne środki (zakup domeny) niż na darmowej platformie. Obecnego bloga możesz użyć pod zaplecze i linkowanie do głównego bloga. Również na nim możesz się uczyć pozycjonowania a późniejszą wiedzę zastosować do bloga na własnej domenie. RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - tomek019 - 06-01-2016 11:09 (06-01-2016 08:47)Pan Inwestor napisał(a): Postaw na własną domenę i hosting. Ma to kilka zalet a mianowicie: dzieki wielkie, myslalem nad wlasna domena i hostingiem ale nie wiem czy dam sobie rade hosting mam wykupiony w aiop wiec zostaje mi tylko domena. RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - nitram - 06-01-2016 18:00 domene jak nie jestes pewny czy stroan wypali mozesz w promocji nawet za 1 zl w az zakupic z tym ze po roku mozesz nie odnawiac jej i nic nie zaplacisz albo, jesli chcesz odnowic to musisz w az to zrobic koszt okolo 90 zl RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - tomek019 - 06-01-2016 21:45 (06-01-2016 18:00)nitram napisał(a): domene jak nie jestes pewny czy stroan wypali mozesz w promocji nawet za 1 zl w az zakupic z tym ze po roku mozesz nie odnawiac jej i nic nie zaplacisz albo, jesli chcesz odnowic to musisz w az to zrobic koszt okolo 90 zl doklanie przedluzenie teraz 79zł czy tam 78zł bo własnie sobie wziałem za 0zł na rok domene na AZ.PL takze dzieki za podpowiedz podpialem pod hosting w AIOP, i musze czekac do 24h na podlaczenie wtedy bede mogl cos wstawiac RE: Pozycjonowanie-> Blogspot czy Wordpress - nitram - 06-01-2016 22:59 Ale chyba to jest cena netto sprawdź dokładnie a może obniżyli cenę. Tak czy inaczej jak nie wypali interes nie musisz przedłużać. |