![]() |
Jaka książka do nauki C++? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Jaka książka do nauki C++? (/Temat-Jaka-ksiazka-do-nauki-C-125505) |
Jaka książka do nauki C++? - Damkofr - 11-12-2015 22:55 Tak jak w temacie jaka książka będzie najlepsza? Myślę cały czas o symfoni c++. Jak myślicie będzie odpowiednia jeśli dopiero zaczynam z programowaniem. Narazie tak na luzie sobie ogarniałem podstawy typu zasada działania zmiennych itp. Czyli takie naprawdę łatwe programy. Może znacie jakieś inne jednak lepsze od symfoni c++? RE: Jaka książka do nauki C++? - mateusz307 - 12-12-2015 17:15 Korzystam z: "Język C++ Szkoła programowania" Stephen Prata Mogę ci ją polecić ![]() RE: Jaka książka do nauki C++? - Damkofr - 12-12-2015 19:05 Słyszałem różne opinie o tej książce. Najczęściej przewija się wśrod polecanych Symfonia ale tez nie wiadomo czy są to ludzie ktorzy też tak jak ja są początkującymi. Jaka książka do nauki C++? - damianus627 - 12-12-2015 22:38 (12-12-2015 17:15)mateusz307 napisał(a): Korzystam z: Też z niej korzystam w przygotowaniach do matury i mogę polecić, ale odrazu mowię że wcześniej znałem podstawy języka C++. RE: Jaka książka do nauki C++? - b_ek - 14-12-2015 00:11 (12-12-2015 19:05)Damkofr napisał(a): Słyszałem różne opinie o tej książce. Najczęściej przewija się wśrod polecanych Symfonia ale tez nie wiadomo czy są to ludzie ktorzy też tak jak ja są początkującymi. Podobnie jak ty ja też jestem początkujący ![]() Symfonia C++ także została mi polecona wiec na święta sobie kupuje. Od siebie mogę polecić Ci DARMOWĄ stronkę z kursem c++, korzystam z niej miesiąc i jestem zadowolony. http://cpp0x.pl/ Warto spróbować, może akurat się Ci spodoba ![]() RE: Jaka książka do nauki C++? - Damkofr - 14-12-2015 00:15 A co myślicie o jakimś płatnym kursie/korepetycjach? RE: Jaka książka do nauki C++? - dzemba - 25-12-2015 22:23 Nie używaj ich, masz wszytko w internecie, książki traktuj jako ciekawostki, mogą by przydatne, ale na pewno nie są niezbędne do nauki. RE: Jaka książka do nauki C++? - mateusz307 - 27-12-2015 23:23 (25-12-2015 22:23)dzemba napisał(a): Nie używaj ich, masz wszytko w internecie, książki traktuj jako ciekawostki, mogą by przydatne, ale na pewno nie są niezbędne do nauki. Chyba internet traktuj jako ciekawostkę. Nauka tylko i włącznie z książki -> dlaczego? W całej książce jest jeden "model/sposób" pisania kodu. Ucząc się z internetu co chwila masz inaczej napisany kod, więc trudniej się uczyć. Jak masz ciągle to samo to jest łatwiej. No, ale zależy jak kto się uczy ![]() |