Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Pokój Gracza (/Forum-Pokoj-Gracza-108) +---- Dział: PC (/Forum-PC-142) +---- Wątek: Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki (/Temat-Steam-pozwala-w-koncu-usuwac-gry-z-biblioteki-125174) |
Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki - Pawlak093 - 05-12-2015 15:23 Steam w końcu pozwala na całkowite usunięcie gry z biblioteki użytkownika. Do tej pory jedyną opcją było ukrycie konkretnego tytułu lub poproszenie o dezaktywację przez pomoc techniczną. Dzięki nowej opcji biblioteki wielu osób w końcu zostaną uporządkowane, więc zmianę dokonaną przez Valve z pewnością trzeba pochwalić. Na Steam mamy obecnie ponad 7100 gier i mniej więcej drugie tyle dodatków. Liczba produkcji cały czas rośnie i rosną też biblioteki użytkowników. W czasach, gdy mniejsze gry można kupić już za kilka groszy w różnego rodzaju zestawach, coraz trudniej połapać się w tym, co konkretnie posiadamy. Wielu produktów nawet nie chcemy mieć na koncie, szczególnie gdy kilka produkcji dodawanych jest za pomocą jednego klucza. Do tej pory nie było zbyt dużych możliwości, by uporządkować naszą kolekcję. Można oczywiście tworzyć specjalne kategorie i przypisywać do nich niechciane tytuły, a następnie je ukrywać, ale nie było to rozwiązanie najlepsze. Gracze od dawna prosili o możliwość całkowitego usunięcia gier, których po prostu nie chcą i nie zamierzają w nie grać. Valve w końcu spełniło tę prośbę, choć nie ogłoszono tego właściwie w żaden sposób. By usunąć niechcianą grę wystarczy wybrać ją w naszej bibliotece, przejść do opcji Pomoc techniczna po prawej stronie, a następnie kliknąć na „Chcę na stałe usunąć tę grę z mojego konta”. Zostaniemy jeszcze zapytanie o potwierdzenie naszego wyboru i po akceptacji gra znika z biblioteki. Inna sprawa, że Valve na tę chwilę w żaden sposób nie zabezpieczyło tej funkcji, więc jeśli ktoś przejmie nasze konto i będzie chciał je całkowicie „wyczyścić”, to ma taką możliwość. źródło: pclab.pl RE: Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki - surfer0700 - 05-12-2015 15:43 Mam jakieś 90 tytułów w bibliotece, część z różnych Bundle itp, ale za nic nie chciałbym ich usuwać RE: Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki - TheKkok2 - 06-12-2015 08:13 RE: Steam pozwala w końcu usuwać gry z biblioteki - asiorek - 06-12-2015 09:25 Hahahaha co za mistrze. Ja raz kupiłem grę i nie dzialaa to gość mi hajs oddał. Ale teraz jak nie będzie działać to mu ja usunę 2 Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka |