Liczba + {{!LOOP}} | Pomoc przy iMacros. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Liczba + {{!LOOP}} | Pomoc przy iMacros. (/Temat-Liczba-LOOP-Pomoc-przy-iMacros-124297) |
Liczba + {{!LOOP}} | Pomoc przy iMacros. - DzejkobPL - 18-11-2015 18:48 Cześć. Chce stworzyć prostego 'bota' do swoich potrzeb. Jednak mam problem, a mianowicie chcę w iMacros zrobić coś takiego, żeby do jakiejś liczby przy kolejnej pętli dodawał do niej +1. np. Pętla pierwsza: Liczba + 1 Pętla druga: Liczba + 2 Pętla trzecia: Liczba + 3 Zazwyczaj używałem {{!LOOP}}, tylko jak użyć ten funkcji, żeby do liczby X dodawano numer pętli? RE: Liczba + {{!LOOP}} | Pomoc przy iMacros. - imanust - 18-11-2015 22:36 Cześć. Sprawa jest bardzo prosta. Musisz stworzyć plik javascript. Napisałem Ci przykład jak mniej więcej to działa Na poniższym przykładzie imacros będzie zaznaczał checkboxy ze znajomymi na fejsie.[/code][/quote] Kod: var jsNowaLinia="\n" Jak chcesz teraz w ktoryms momencie dodać liczbę to w środku pętli wpisujesz przykładowo Kod: suma = liczbaDoDodania + i Przy pierwszej pętli kod powinien czekać 2 sekundy Przy drugiej pętli 3 itd. Jak coś będzie nie zrozumiałe to pisz śmiało czy tu czy na PW. Pisałem to od ręki na szybko więc możliwe ze gdzieś zrobiłem błąd/literówke. Jak wywali błąd to podaj mi numer lini błędu i poprawie jak sobie nie poradzisz, bo niestety nie mam zainstalowanego imacro zeby sprawdzic PS: Przy tym nie ustawiasz juz ilości pętli imacros tylko w pliku pod zmienną "iloscPowtorzen" a plik nie nazywac sie bedzie juz "plik.imm" tylko "plik.js" |