![]() |
Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] (/Temat-Wspinaczka-na-Wall-Street-SUBY-YT-BLOG-ALLEGRO-124270) |
Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - Wolfstreet - 18-11-2015 01:50 Siemka mam 20 lat, studiuję, jestem z rozbitej rodziny, także z hajsem nie jest za fajnie. Mama zawsze mi powtarzała, że pieniądze się nie liczą i ważne jest to, jaki jesteś. Dziś uważam inaczej. Ważne jaki jesteś ale pieniądze też się liczą. Jordan Belfort powiedział kiedyś „Byłem bogaty i byłem biedny i wierzcie mi: wolę być bogaty”. Moje kieszonkowe to 50 zł od dziadków i 100 dostaje z alimentów więc zawsze coś tam mam, jednak często w ogóle tego nie wydaję i odkładam. Na studiach w ciągu tygodnia mam jakieś 6 godzin zajęć, na wykłady nie chodzę, zawsze staram się eliminować to, co nieistotne i nie tracić czasu na rzeczy zbędne. W wolnym czasie podrywam dziewczyny na mieście, a siedzę w „tych” tematach już od bardzo dawna (byłem tak cienki, że musiałem zacząć coś z tym zrobić i teraz się uzależniłem) ![]() W trakcie tygodnia dodatkowo biegam i chodzę na siłownię, postaram się jednak wszystko wypośrodkować, ponieważ chciałbym zacząć zarabiać na SUBACH SMS. Przyznam się, że jestem w tym laikiem, ostatnio kupiłem jeden poradnik/niszę i zobaczymy, jak wyjdzie mi start. Ponadto działam też na allegro — social media i marketing szeptany. Od 29 września zarobiłem 72 PLN i to w jakieś 5 dni, ale potem się wstrzymałem. Do FireSuba zrobiłem sobie nawet trzy LP pod trzy różne nisze ale na razie po prostu tego nie ogarniam i podziwiam ludzi, którzy wyciągają dniówki po 100/200 PLN. Dziennik zakładam dla większej motywacji. Przyznam, że chciałbym osiągać wyniki rzędu - 1.000 PLN na miesiąc jednak ciężko mi na razie w to uwierzyć. # Mój cel na Listopad - 200 zł z internetów. ZAROBKI LISTOPAD 2015 84.97 PLN / 200 PLN -------------------------- Marketing Szeptany: +40 PLN Social Media: +32.97 PLN FireSub: +12 PLN ![]() Wish me luck! ![]() RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - autoshot38 - 18-11-2015 01:57 Powodzenia! RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - kyniu6 - 18-11-2015 07:30 Wytrwałośći życzę kolego, sam już się męczę z subami od jakiś dwóch miesięcy i wiem jak trudno zacząć coś konkretnie działać. Zrobiłem jeden post w dzienniku i zastopowałem z powodu lenia i braku czasu, niedługo reaktywacja! Będę śledził. RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - kazik0o - 18-11-2015 12:22 Nie Ty pierwszy zaczynasz od laika także spokojnie. Prowadzisz bloga o rozwoju osobistym a w siebie nie wierzysz? "Przyznam, że chciałbym osiągać wyniki rzędu - 1.000 PLN na miesiąc jednak ciężko mi na razie w to uwierzyć " troche to dziwne ![]() ![]() RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - JohnLion - 18-11-2015 17:52 lepiej zająć się jedną rzeczą, a konkretnie niż kilkoma na raz ![]() RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - Wolfstreet - 18-11-2015 17:59 (18-11-2015 12:22)kazik0o napisał(a): Nie Ty pierwszy zaczynasz od laika także spokojnie. Prowadzisz bloga o rozwoju osobistym a w siebie nie wierzysz? "Przyznam, że chciałbym osiągać wyniki rzędu - 1.000 PLN na miesiąc jednak ciężko mi na razie w to uwierzyć " troche to dziwne Dobra sugestia ![]() ![]() (18-11-2015 17:52)JohnLion napisał(a): lepiej zająć się jedną rzeczą, a konkretnie niż kilkoma na raz Zgodzę się. Blog i Kanał YT to są rzeczy które już, że tak powiem stoją. Trzeba po prostu tworzyć nowy materiał i będzie spoko. Z marketingiem szeptanym chyba na razie dam spokój i ogarnę te SUBY na poważnie. RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - Wolfstreet - 08-05-2016 20:46 Miałem rollercoster od listopada do kwietnia i porzuciłem zarabianie. Jednak cały czas miałem w głowie powrót do tego i tak też robię. Rzuciłem suby, może są ludzie co trzepią na tym kokosy, ale ja tego nie czuję, zbyt dużo czasu traciłem, a zarobki były mizerne. Rzuciłem allegro, powód podobny do tego wyżej, szeptanki mają sens, ale muszą być odpowiednio wysoko wyceniane, a wtedy spada automatycznie liczba chętnych. Mój kanał na YT cały czas generuje groszowe zarobki, dwa filmiki regularnie zarabiają i trochę żałuję, że nie ma w tej chwili czasu, aby coś dalej nagrywać, bo pojawił się ruch, jest parcie na niektóre serie. Może po sesji uda się skołować ekipę i nagrać nowy materiał. DOTYCHCZASOWE ZAROBKI YOUTUBE: 25,48 $ (grosze, ale obecnie dochód to jakieś 2,40 $ na miesiąc, przy czym od dawna na kanale nie robię absolutnie nic, więc zawsze cieszy, dodatkowo jest to ofc White Hat) ------------------------------------- Obecnie chcę się skupić na grach/hackach. Słyszałem, że na tym ciągle da się zarabiać i póki będą nowe gry to będzie się dało. Blog już stoi, dziś lub jutro kupię domenę, mam pomysły jak to promować. Nie będę promował na YT, gdyż z tego co widzę, szkoda już na to zachodu, filmiki są ściągane bardzo szybko. Jestem laikiem jeżeli chodzi o PPA więc uczę się na błędach. Działam na serwisie astrocash. ZAROBKI Z PPA MAJ: 0.00 $ ------------------------------------- Jeżeli chodzi o mojego bloga o rozwoju, to wszystko jest okej, zmieniłem hosting, ruch w ostatnim czasie jest coraz większy i pochodzi głównie z Google, a tak to nie reklamowałem go jakoś intensywnie (co zamierzam gdy wszystko domknę na ostatni guzik). Będę się cieszył z 1K wejść dziennie, ruch chcę zmonetyzować poprzez programy partnerskie (obecnie jest to Ceneo) oraz Google Adsense. W przyszłości pomyślę nad e-bookiem. ------------------------------------- Czy ktoś wie jak wygląda sprawa ze skrótami meczów na YouTube? Chodzi mi o te z rosyjskich/arabskich stacji które się trzymają, da się na tym zarobić? RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - mahuzz - 08-05-2016 20:55 Jeśli będzie to stało na Creative Commons to tak. RE: Wspinaczka na Wall Street [SUBY,YT,BLOG,ALLEGRO] - Wolfstreet - 09-05-2016 23:54 Kupilem dziś szablon do mojego bloga white hat, blog wygląda 10x lepiej i profesjonalniej jednak szablon ma tyle opcji że będę to ogarniał jutro. Dodatkowo zająłem się SEO. Na początku chce spróbować zmonetyzowac ruch poprzez GAdsense i content.ad Tak jak pisałem chce osiągnąć 1,000uu na dzień. Do bloga o hakach i grach kupilem domene pl jutro zajmę się konfiguracją i dodawaniem treści. Mam pewien pomysł co do yt ale będę dopiero testował, nie wiem czy sposób jeszcze działa. Pisane z tableta więc bez interpunkcji $$$ |