Model Biznesu - Subskrypcje SMS - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Model Biznesu - Subskrypcje SMS (/Temat-Model-Biznesu-Subskrypcje-SMS-124262) |
Model Biznesu - Subskrypcje SMS - TayloR242 - 17-11-2015 23:05 Jestem ciekawy jak wygląda model tego typu biznesu. Użytkownik - wiadomo, pośrednik, dostaję kasę za leady. Właściciel serwisu? Jest też rodzajem pośrednika? tzn: Usługodawca sms (mobilitek, cashbill itp.) --> Właściciel serwisu --> Użytkownik --> Klient W ten mniej więcej sposób wygląda łańcuch powiązań? Czy właściciel serwisu działa na zasadzie umowy bezpośrednio z operatorem sieci? Kminie i rozkminić nie mogę a z racji "uchybienia zawodowego" pociąga mnie do "schematów organizacyjnych" RE: Model Biznesu - Subskrypcje SMS - daniel42na - 17-11-2015 23:32 Raczej w ten sposób ten sms idzie: Klient(wysyłający smsa) -> Sieć komórkowa -> usługodawca(np. cashbill) -> serwis -> użytkownik... do tego oczywiście podatki. RE: Model Biznesu - Subskrypcje SMS - petroskis89 - 18-11-2015 00:16 a ja mam takie pytanie czy da się o jakoś załatwić bez usługodawca(np. cashbill) tylko być sam dla siebie szefem ?? z operatorami ?? |