Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D (/Temat-Len-po-dlugiej-przerwie-bierze-sie-do-roboty-D-124112) |
Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - adek112233 - 15-11-2015 12:46 Witam serdecznie całe forum!
Może najpierw coś o sobie. Mam na imię Adrian, mam 18 lat, w tym roku czeka mnie niestety matura. Poza tym wolny czas spedzam 3-4 razy w tygodniu na siłowni oraz jako wieloletni fan Counter-Strike'a (od 1.6 do GO) ogladam mecze zawodowcow i czasami popykam w te gre. Gdy mam natchnienie, to lubie tez czasem cos dobrego ugotowac. Moja przygoda z zarabianiem Moja przygoda z zarabianiem zaczela sie w 2011 roku, gdzie jako ówczesny 14 latek zainteresowala mnie mozliwosc zarobku przez internet, gdzie na moj wiek, byla to jedyna droga, aby do kieszeni wpadlo pare groszy. Serwisem, z którego wypłaciłem swoje pierwsze zarobione $10 był serwis FireCash. Bardzo się wtedy jarałem, kiedy na swoim PayPalu przy tamtejszym kursie zobaczyłem swoje pierwsze 30 zł i utwierdziłem się, że te zarabianie przez internet to faktycznie nie jest żadna ściema. Rok pozniej powstala juz moja pierwsza strona z domena ".com". Mialem na niej okolo 50 postow, ale miesieczne zarobki nie przekraczaly $100. Po pewnym czasie postanowilem poszukac innego kierunku niż PPA i trafiłem na E-whoring. Przez 2-3 miesiace przyniosl mi on zyski rzedu okolo 2500 zł, wiec byly to moje najwieksze pieniadze. Potem metoda praktycznie wypalila sie, wyskoczyla duza konkurencja, wiele blokad na stronach i praktycznie zostalem z niczym. W 2013 roku moim oczom ukazaly sie SUBSMS'y. Zaciekawilo mnie to, po dwumiesiecznych ogledzinach tej metody zarobku, pobawilem sie troche metodami na fb i przez okres 2 tygodni moje dniowki dochodzily nawet do 100 zł. Niestety byl to okres, gdzie jedne serwisy SUBSMS padaly jak kaczki a 10 innych w tym samym momencie sie naradzało i tak na okraglo. Znowu porzucilem zarabianie i mniejwiecej na wiosne 2014 wrocilem do PPA, stawiajac nowa strone ".com" - oczywiscie nisza, ktora nie wypala sie nigdy, tj. hacki, cheaty. Niestety znowu 40-50 postow na stronie, a miesieczne zarobki oscylowaly w granicach $20-$30. Pomyslalem sobie wtedy - "Ale konkurencja wzrosła. To już chyba nie dla mnie. Wrzucam filmiki na youtube, regularnie postuje, a efekty marne.". Była bodajże jesień 2014 jak sie poddałem. Na poczatku 2015 roku dostałem chyba jakis znak z wysokosci. Na Gadu-Gadu po 1,5 roku wszedł dawny znajomy, którego poznalem wlasnie na forach o zarabianiu. Napisalem wiec do niego, zapytalem co tam u niego slychac, czy jeszcze zarabia. Odpowiedzial mi, ze tak, i ze jego dniowki wynosza $100+. Szczeka opadla mi do ziemi. Wyjasnilem mu swoja sytuacje, a on postanowil mi pomoc. Wyjasnil mi, ze dalej moge uderzac w hacki, cheaty, bo to jest wiecznei na topie. I tak tez postanowilem. Przemodernizowalem moja strone od podstaw wedlug jego zalecen, nie wrzucałem już filmików na yt, tylko postowalem z takimi zaleceniami jak mi podal. I tak oto majac 12 postow na stronie jakos w okresie marca tego roku, moje miesiecznie zarobki wynosily JUŻ $50 miesiecznie. Zadziwiło mnie to, ze mimo takiej konkurencji, przy mniejszym nakladzie pracy niz do tej pory, zarobki sa naprawde interesujace. Niestety pojawily sie problemy zdrowotne i moja glowa byla zajeta czarnymi myslami. Kiedy nadszedl maj i po badaniach okazalo sie, ze jednak wszystko w porzadku, stracilem juz motywacje na wszelka prace w internecie. Lecz po pewnym czasie zauwazylem cos ciekawego. Patrze - "kurcze, przeciez w marcu dodalem ostatnie posty i jest ich tylko 12". Po czym przygladalem sie miesiacami pewnej zaleznosci. Marzec - wypłata $50, kwiecień - wypłata $70, czerwiec/lipiec/sierpień/wrzesień/pazdziernik - wypłaty $50/$50/$50/$50/$50. Teraz 20 listopada wplynie wypłata $60. Gorzej bedzie jedynie z grudniem, gdyż do 30 listopada musialoby wpaść $40, poniewaz przez te 15 listopadowych dni wpadlo zaledwie $10. I wracajac teraz do mojej glowy, pomyslalem - "Przeciez to sa juz stare nisze, a mimo wszystko wpada z nich ciagle jakas gotowka. Moze jakbym sie spial to cos jeszcze z tego bedzie.". I tak oto jestem tu dzisiaj i spróbuję tej przygody raz jeszcze! Jaki jest mój cel? Chciałbym w miarę możliwości dobić 100 postów na stronie do końca roku szkolnego, lecz nie tego mojego maturalnego, a tego oficjalnego, czyli powiedzmy do końca czerwca. Do końca kwietnia niezbyt może się to udać, gdyż wiadomo, że trzeba sie troche przygotować do matury a w samym maju jeszcze ja zdac . Zadowoli mnie, jeśli te 100 postów bedzie dawalo mi zarobki rzedu $20 dziennie, czyli około 2000 zł na miesiac. Głównie chce osiagnac ten cel po to, aby na studiach nie byc "polskim, biednym studentem", tylko osoba, ktora bedzie niezalezna od rodzicow i bedzie sama potrafila w wiekszej czesci zadowolic swoje potrzeby. Zarabiał bede w serwisie CPAGrip.com. Myśle, ze jest on wam znany. W celu zaostrzenia motywacji na scianie przed moja twarza zawisla taka oto karteczka : PS. W poniedziałki tak późno, bo "M jak miłość" oglądam. Swoją prace zaczynam z dniem jutrzejszym, czyli 16.11.2015r. (musze zapamietac ta date, bo jest przelomowa ). Życzcie mi powodzenia i mam nadzieje, ze osiagne upragniony cel. Pozdrówka! RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - mikuss - 15-11-2015 12:52 Powodzenia życzę, chodź w klasie maturalnej może być nie raz ciężko z wolnym czasem na poświecenie go zarabianiu RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - adek112233 - 17-11-2015 00:03 Dzień 1 Co dzisiaj zrobiłem? (ogólnie każdy dzień będzie wyglądał podobnie, gdyż jest to po części praca schematyczna) - zrobiłem hacka w Visual Basic, napisałem do niego posta i wrzuciłem na stronę,
- wrzuciłem link z hackiem do indeksowania w google, - dodałem posta do spingowania na stronie massping.org , - dodałem backlinka do postu na reddicie, - link do backlinka wrzuciłem także na massping.org , ale pod innym keywordem. Wejścia na stronę : Zarobki : Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej, także nie poddajemy się, i lecimy do przodu. Pierwsze koty za płoty!
RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - Amarenka - 17-11-2015 00:10 Ja tam w klasie maturalnej więcej siedzę na kompie niż jestem w sql RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - adek112233 - 17-11-2015 00:29 (17-11-2015 00:10)Amarenka napisał(a): Ja tam w klasie maturalnej więcej siedzę na kompie niż jestem w sql Ano widzisz. Dlatego ja też wiem, ze nie bedzie mi sie chciało siadac do dlugiej nauki, to ten wolny czas chociaż zamienię na cos pozytecznego! RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - autoshot38 - 17-11-2015 02:15 Ze mną jest podobnie RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - spaltooln - 17-11-2015 02:31 Powodzenia. Na plus zdecydowanie sposob prowadzenia dziennika i ogolna estetyka RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - ZabaGamer - 17-11-2015 14:31 Powodzenia i z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - adek112233 - 18-11-2015 00:17 Dzień 2 Co dzisiaj zrobiłem? - poszukałem w miare dogodnej niszy na dzisiejsze postowanie,
- zrobiłem do niej hacka w Visual Basic, napisałem do niego posta i wrzuciłem na stronkę, - zaindeksowalem hacka w google, - spingowałem post na stronie massping.org , - dodałem backlinka jak oddzielny temat na reddicie, - link do backlinka wrzuciłem też na massping.org , lecz pod innym keywordem. Wejścia na stronę : Zarobki : Wpadły 3 drobne leady dzisiaj. Jestem mega zadowolony z faktu, że jeden z nich jest już z niszy, którą wrzuciłem wczoraj! Także już pierwszego dnia dostałem dowód na to, że jednak powinienem pracować. Zmotywowało mnie to jeszcze bardziej, więc jedziemy dalej!
RE: Leń po długiej przerwie bierze się do roboty! :D - JohnLion - 18-11-2015 17:51 cały czas do przodu! |