Transfer Hekko - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: Transfer Hekko (/Temat-Transfer-Hekko-124111) Strony: 1 2 |
Transfer Hekko - siwrus1231 - 15-11-2015 12:22 Witam. Posiadam już hosting na Hekko od jakichś 5 miesięcy i dopiero teraz natknąłem się na problem, a mianowicie: Cytat:Twoje konto xxx wykorzystało ponad 100% limitu cpu w tym miesiącu, w związku z czym zostało zablokowane. Konto pozostanie zablokowane do pierwszego dnia kolejnego miesiąca. W przypadku chęci jego odblokowania, prosimy o dokupienie dodatkowego limitu obciążenia procesora lub zmiany pakietu na wyższy. Szczegółowe statystyki z poszczególnych dni a także najbardziej obciążające skrypty i bazy danych, można obejrzeć w Panelu Klienta w zakładce Obciążenie. Moje pytanie. Czemu to nastąpiło dopiero teraz? Transfer czyli co? To jest normalna stronka, na którą się tylko wchodzi no i dodaje komentarze, nie ma tam żadnych filmów itd. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi? A tutaj jeszcze statystyki obciążenia. Jak to sie mogło stać, że z dnia na dzień napłynął taki wzrost? RE: Transfer Hekko - Nopost - 15-11-2015 12:42 Odezwij się na PW, pomogę RE: Transfer Hekko - linoskoczek - 15-11-2015 14:24 1) Pokaż statystyki odwiedzin (najlepiej razem z Useragentami, może jakiś bot na Ciebie poszedł). 2) Może masz za słaby pakiet? 3) Może skrypty w PHP są bardzo zasobożerne ew. któryś się zaciął i cały czas generował obciążenie? RE: Transfer Hekko - siwrus1231 - 18-11-2015 10:48 Witam. Nie moge pokazać statystyk odwiedzin bo nie moge zalogować się do panelu Wordpressa... Cytat:508 Tutaj jakieś inne statystyki: Co z tym zrobić? RE: Transfer Hekko - linoskoczek - 19-11-2015 16:18 Optymalizacja strony (kompresja, mniej obrazków, obrazki i filmy na zewnętrznych hostach np. imgur, youtube) -> Cloudflare -> Zakup większego pakietu Rozumiem, że strone masz zablokowaną od 09.11? Bo statystyki na to wskazują. RE: Transfer Hekko - PvdH - 20-11-2015 05:54 Bez statystyk z Google Analytics niewiele można o tym niestety powiedzieć. Moim zdaniem musiałeś wygenerować ogromny ruch na tych dwóch domenach w ciągu tych dni, miałeś wysoki zarówno transfer jak i obciążenie procesora co jest równe wielu osobom na stronie w tym samym czasie. Dokup transfer w hekko (2 zł/10gb per month) + cpu, ale ogólnie to może jednak lepszy serwer? Hostingi hekko nie są stworzone dla tak dużego ruchu RE: Transfer Hekko - siwrus1231 - 20-11-2015 10:54 Dokupie chyba ten dodatkowy transfer... Wcześniej miałem na az.pl ale kończył mi sie hosting i wybrałem w hekko za 50 zł niżeli miałbym przedłużyć na az.pl za bodajże 300 zł RE: Transfer Hekko - kyniu6 - 20-11-2015 11:05 (19-11-2015 16:18)linoskoczek napisał(a): Optymalizacja strony (kompresja, mniej obrazków, obrazki i filmy na zewnętrznych hostach np. imgur, youtube) -> Cloudflare -> Zakup większego pakietuJuż parę razy natknąłem się na te couldflare, do czego to służy dokładnie? RE: Transfer Hekko - linoskoczek - 20-11-2015 14:55 (20-11-2015 11:05)kyniu6 napisał(a):(19-11-2015 16:18)linoskoczek napisał(a): Optymalizacja strony (kompresja, mniej obrazków, obrazki i filmy na zewnętrznych hostach np. imgur, youtube) -> Cloudflare -> Zakup większego pakietuJuż parę razy natknąłem się na te couldflare, do czego to służy dokładnie? CDN, łączysz zamiast łączyć się bezpośrednio ze stroną, użytkownik łączy się z CloudFlare, które przesyła dane ze strony w skompresowanej formie (oczywiście jak się to włączy) i szybciej odpowiada na zapytania użytkownika. Przy okazji można ukryć IP prawdziwego serwera i chronić się przed atakami DDoS. RE: Transfer Hekko - radek0389 - 20-11-2015 15:00 Hekko to w ogóle słaby host (w mojej opinii), testowałem tam serwer, to zaraz dostałem blokadę za zbytnie obciążenie. O dziwo to samo miałem na nazwa.pl, gdzie cena za rok wynosiła kilkaset złotych. Teraz siedzę na lh.pl i cal.pl, działa bez zarzutów. |