Zainfekowany hosting - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Zainfekowany hosting (/Temat-Zainfekowany-hosting-124037) |
Zainfekowany hosting - mordimer12 - 13-11-2015 18:11 Witam, kilka dni temu padłem ataku (?) jeśli to tak można nazwać mojego hostingu na biznes-host.pl w wyniku czego padła mi jedna strona na WordPressie. Atak polegał na utworzeniu na każdej domenie strony .php o zawartości: "Everything's About To Change ! Mr.Kro0oz.305 was here BB:2B9807C4 GreetZ : Dr.rba7 ~ AlMajhool hacker ~ Dr.adel.305 ~ SCAMA ~ QHR hacker Mr.dexter.305 \#group-305 sunehk !!!!" a w folderach WordPress wszędzie jest potworzony plik .php "Silence is golden". Chciałbym wiedzieć jak to usunąć ponieważ co postawie nowego wordpressa na nowej domenie to automatycznie się te pliki tworzą. Pozdrawiam RE: Zainfekowany hosting - patulsky1337 - 13-11-2015 19:28 Geez, brzmi jak jakaś creepypasta :_: RE: Zainfekowany hosting - Apps - 13-11-2015 19:57 Pewnie instalowałeś na jakimś WP plugin albo theme nulled:-) Jeśli się nie mylę to musisz zlokalizować ten plugin/theme i uzunąć złośliwy kod albo usunąć je całkowicie. RE: Zainfekowany hosting - xopyip - 14-11-2015 14:15 Silence is golden w plikach index w kazdym folderze to standard wordpressa aby przegladarka nie wyswietlala plikow z folderu Wysłane z mojego QUANTUM_400 przy użyciu Tapatalka RE: Zainfekowany hosting - PvdH - 20-11-2015 06:04 1. Utwórz kopię zapasową na dysku 2. Wrzuć na serwer czystego wordpressa ze strony w najnowszej wersji 3. Podepnij pod Twoją bazę danych 4. Wgraj wszystkie wtyczki jeszcze raz od nowa najlepiej z zaufanych źródeł 5. Wgraj swój motyw ponownie, Wordpress powinien wyglądać tak samo. Jeśli nadal pliki będą się tworzyć to znaczy, że masz dziurę w szablonie. Jeśli nic nie będzie się tworzyć to postaraj się zabezpieczyć i tak - wymień hasło i login (admin to bardzo zły pomysł), zmień logowanie z /wp-admin/ na jakieś niestandardowe, wrzuć do każdego folderu pusty plik index.html RE: Zainfekowany hosting - wasia90 - 21-11-2015 22:08 Wrzuć do każdego folderu pusty plik index.html - czemu to ma służyć? |