Odpowiedzi do Zagadkowej Orbity - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Takeagift (/Forum-Takeagift-45) +----- Dział: Dyskusja (/Forum-Dyskusja-51) +----- Wątek: Odpowiedzi do Zagadkowej Orbity (/Temat-Odpowiedzi-do-Zagadkowej-Orbity-12397) |
Odpowiedzi do Zagadkowej Orbity - mikolaj90 - 24-08-2010 14:39 Siema Znalazłem na konkurencyjnym forum odpowiedzi do Zagadkowej Orbity. Oto one: 1. Który z wymienionych klubów Michael Jordan grał najdłużej? *Chicago Bulls 2. Twórca piosenek ... *Jacek Cygan 3. Z ilu izb sklada sie polski parlament? *dwóch 4. Czym napedzane sa samochody z silnikiem diesla? *olejem napędowym 5. Kto jest autor piosenki "Dziwny jest ten Świat" *Czesław Niemen 6. Jaki sport zyskał miano czarnego sportu? *żużel 7. Z ilu półkul składa się mózg człowieka ? *Dwóch 8. Gdzie odbędą się najbliższę MŚ w Piłce Nożnej ? *w RPA 9. Kto jest autorem książek Quo Vadis, Ogniem i Mieczem, Potop ? *Henryk Sienkiewicz 10. Którego września miał miejsce atak na World Trade Center ? *11 wrzesień 11. Sztuka podzielona jest czesto na dwa lub wiecej ? *Akty 12. W którym roku miała miejsce Bitwa Pod Grunwaldem ? *1410 r. 13. Kto wcielił się w rolę Ace Ventury, w filmie pod tym samym tytułem ? *Jim Carey 14. Która z planet znajduję się najbliżej słońca ? *Merkury 15. Który format zastąpił obecne płyty DVD R/RW ? *Blu Ray 16. Jak się nazywa największa tętnica w ciele człowieka? *Aorta 17. Jak nazywa się naczynie doprowadzające krew z serca? *Tętnica 18. Jak nazywa się obecny prezydent USA? *Barack Obama 19. Dwa magnesy skierowane biegunami do siebie? *odpychają się 20. Które z wymienionych drzew nie należy do klasy iglastej? *jesion 21. Kiedy rozpoczęła się I wojna Światowa? *1914 22. Który z wymienionych polskich grup muzycznych założył Sławomir Łosowski? *KOMBI 23. Jaką największą prędkość może rozwinąć koliber? *120 km/h 24. Do czego służy amperometr? *Do pomiaru prądu elektrycznego. 25. W jakim mieście nie zostanie wybudowany stadion ? *Olsztyn 26. Kto jest autor piosenki "Dziwny jest ten Świat" ? *Czesław Niemen Oczywiście to nie są wszystkie odpowiedzi ! Na pewno przyda się to podczas zagadkowej orbity. Jeżeli znacie jakieś odpowiedzi to prześlijcie mi je na PW, a ja je dam tu. PS: Odpowiedzi są w 100% poprawne ! |