Jakieś pismo z us - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Jakieś pismo z us (/Temat-Jakies-pismo-z-us-123872) Strony: 1 2 |
Jakieś pismo z us - asiorek - 10-11-2015 20:50 Witam. Dostałem dziś pismo z us prawdopodobnie rozchodzi się o niezaplacone mandaty. Mam niezaplacone mandaty 2x po 100 zł. Na tej smiesznej kartce pisze że mam iść coś tam uregulować i koszta 250 zł . to są odsetki czy zsumowane mandaty Plus jakieś tam koszta tych postępowań? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka RE: Jakieś pismo z us - mikuss - 10-11-2015 20:57 to są zsumowane mandaty wraz z kosztami, w tym koszt pisma jak zapłacisz to dostaniesz drugie już za free o zakończonym postępowaniu ze względu na uregulowanie należności Jakieś pismo z us - asiorek - 10-11-2015 21:07 Tak to wygląda. I to mam zapłacić w urzędzie te 250 zł? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka RE: Jakieś pismo z us - mikuss - 10-11-2015 21:13 możesz zadzwonić by podali ci numer konta i wpłacić możesz przelewem, chyba ze chcesz odwiedzić i dowiedzieć się tego samego co przez telefon tylko dostać gotowy druk wpłaty RE: Jakieś pismo z us - asiorek - 10-11-2015 21:15 Tak czy siak wiem nic. O co tu chodzi. Piszą coś tam o jakiś majatkach coś. To na pewno jest o mandatach ? I nie wystarczy ze opłaca tylko te mandaty ? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka RE: Jakieś pismo z us - djram - 10-11-2015 21:18 Jak nie zapłacisz to na koniec roku z PIT ci odbiją i po problemie RE: Jakieś pismo z us - mikuss - 10-11-2015 21:21 (10-11-2015 21:15)asiorek napisał(a): Tak czy siak wiem nic. O co tu chodzi. Piszą coś tam o jakiś majatkach coś. To na pewno jest o mandatach ? I nie wystarczy ze opłaca tylko te mandaty ? to jak byś nie zapłacił, nie pobrali by zwrotu podatku wtedy komornik i zajęcie konta czy jakichś wierzytelności na sprzedaż przez komornika by pokryć Twoje zobowiązania. Gdy zapłacisz będzie po sprawie RE: Jakieś pismo z us - asiorek - 10-11-2015 21:23 Ale muszę całą sumę czy mogę same mandaty ? Jak bym poszedł zgłosić ze jestem uczniem itd ? I że nie mam np pracy itd Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka RE: Jakieś pismo z us - rachman - 10-11-2015 21:23 Masz uregulować dług albo wskazać majątek z którego można zaspokoić roszczenia. Zapłać albo pokaż co można ci zabrać - tak Ci to określę jak nie rozumiesz za bardzo. Jak poświadczysz nieprawdę to opisują Ci konsekwencje prawne, jak rozpocznie się postępowanie to koszty będą dodatkowe, itd. Masz numer to dzwoń i Ci podadzą gdzie co i jak zapłacić jeśli taki masz zamiar RE: Jakieś pismo z us - mikuss - 10-11-2015 21:26 (10-11-2015 21:23)asiorek napisał(a): Ale muszę całą sumę czy mogę same mandaty ? Jak bym poszedł zgłosić ze jestem uczniem itd ? I że nie mam np pracy itd na zapłacenie mandatów miałeś 7 dni od daty ich wystawienia, teraz trzeba zapłacić odsetki i koszty. Możesz zgłosić się do prawnika by próbować takim pismem doprowadzić do umorzenia ale koszty wyjdą na jednakowe jak byś zapłacił co masz do zapłaty |