![]() |
Problem! Pomocy! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Problem! Pomocy! (/Temat-Problem-Pomocy-123555) |
Problem! Pomocy! - chacku - 05-11-2015 21:13 Czesc. Mialem wordpressa na hostingu z proserwer czyli nazwa byla poczatkowo instagramy.xaa.pl ale rok temu wykupilem do tego domene .com więc w ustawieniach głównych wordpressa ustawilem wtedy ze strona ma dzialac jako .com. Teraz mi wygasła ta domena .com lecz ja nie chce jej przedłużać i kupiłem .pl ale jest problem! Sama strona instagramy.xaa.pl dziala (tylko strona główna) a jak gdzies klikne to od razu przenosi na .com/?s cos takiego. Pytanie do Was jak zmienic adres tej .com na .pl poprzez dostęp ftp? RE: Problem! Pomocy! - ClassAxion - 05-11-2015 21:19 Musisz wejść do bazy danych przez phpmyadmin, potem chyba w settings i tam masz "zmienną" odpowiedzialną za url. Jeśli nie zrozumiałeś to ktoś inni Ci to bardziej wyjaśni ![]() RE: Problem! Pomocy! - chacku - 05-11-2015 21:27 Było w options! Gościu wiszę Ci piwo! Teraz pytanko dodałem adresy dns na home, na proserwer dodałem domene jako główną podpiętą a po kliknięciu w domene(mimo, że mineło 24h) wyskakuje: ![]() RE: Problem! Pomocy! - rozekrr - 06-11-2015 10:23 Nie wiem czemu tylko masz ftpquota...? Zrobiłeś tak że domenę dodałeś na proserwer, utworzyło Ci na ftp katalog i tam masz stronę, a dnsy z proserwera masz na home tak? RE: Problem! Pomocy! - CRUZA - 06-11-2015 10:25 jak masz index to na jakiś serwer jednak wskazuje, sprawdź sobie np.tu : https://www.nexcess.net/resources/tools/global-dns-checker/ wybierz NS i pokaże gdzie masz zaktualizowane. Trzeba było skopiować na starym hostingu cały serwis i na nowym odpalić czysty wordpress i do niego kopię wczytać. RE: Problem! Pomocy! - asiorek - 06-11-2015 10:30 i sprawdz wgl czy aby na pewno wrzucasz pliki do folderu public html ![]() RE: Problem! Pomocy! - chacku - 06-11-2015 11:56 Panowie popiąłem domene i nie wiem czemu wskazuje na folder w ftp warezhack.pl :O ! W ktorym jest tylko ftpquota.. |