Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
zasieg fanpage - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451)
+--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452)
+--- Wątek: zasieg fanpage (/Temat-zasieg-fanpage-123492)

zasieg fanpage - krojek - 04-11-2015 19:28

Czy mógłby ktoś podrzucić poradnik ale w skrócie napisać jak dobrze zbudować zasieg na fanpage?

RE: zasieg fanpage - Sahya - 04-11-2015 20:55

Może napiszę Ci kilka zasad:
1. Wrzucaj na FP posty regularnie
2. Niech treść postów będzie interesować odbiorców
3. Nie usuwaj postów. Czasami napiszemy jakiś błąd ortograficzny itp. I chcemy usunąć post - pamiętaj nie rób tego bo wtedy tracisz także Page Rank*
4. Możesz czasem zachęcać do działań na stronie z pospamie tzw. żebrolajki np. Wolisz to- like czy to- kom
5. S4S jest bardzo przydatne w wypromowaniu strony a polega to na tym, że ty udostepniasz czyjąś stronę na swoim FP a druga osoba promuje twoja stronę w zamian
Page rank* - na jego podstawie twoja strona jest bardziej popularna, wyższa w wynikach wyszukiwania.
Jeśli pomogłem daj + Big Grin

RE: zasieg fanpage - krojek - 04-11-2015 23:19

(04-11-2015 20:55)Sahya napisał(a):  Może napiszę Ci kilka zasad:
3. Nie usuwaj postów. Czasami napiszemy jakiś błąd ortograficzny itp. I chcemy usunąć post - pamiętaj nie rób tego bo wtedy tracisz także Page Rank*
4. Możesz czasem zachęcać do działań na stronie z pospamie tzw. żebrolajki np. Wolisz to- like czy to- kom
5. S4S jest bardzo przydatne w wypromowaniu strony a polega to na tym, że ty udostepniasz czyjąś stronę na swoim FP a druga osoba promuje twoja stronę w zamian
Page rank* - na jego podstawie twoja strona jest bardziej popularna, wyższa w wynikach wyszukiwania.

To akurat wiem ale like leci.
Bardziej interesuje mnie sam zasięg - co ile mniej więcej trzeba wrzucać posty.
Każdy mówi inaczej, jedni że 3 inni zaś 5 a więc chciałbym poznać zdanie większej ilości osób

RE: zasieg fanpage - Sahya - 05-11-2015 18:01

(04-11-2015 23:19)krojek napisał(a):  
(04-11-2015 20:55)Sahya napisał(a):  Może napiszę Ci kilka zasad:

To akurat wiem ale like leci.
Bardziej interesuje mnie sam zasięg - co ile mniej więcej trzeba wrzucać posty.
Każdy mówi inaczej, jedni że 3 inni zaś 5 a więc chciałbym poznać zdanie większej ilości osób

Jeżeli o to chodzi to zależy od tego jaki przedział wiekowy przegląda twoje wpisy. Na początek wstawiaj posty o różnych porach a później sprawdź kiedy twoje posty mają największy zasięg Big Grin

RE: zasieg fanpage - tomciozet - 09-11-2015 10:48

(04-11-2015 19:28)krojek napisał(a):  Czy mógłby ktoś podrzucić poradnik ale w skrócie napisać jak dobrze zbudować zasieg na fanpage?

Ustaw sobie silnie stargetowaną reklamę na fb. Ja potrafię zebrać
u siebie kilkudziesięciu fanów dziennie za kilka złotych na dzień.
Jest kilka dobrych pomysłów na skuteczną reklamę fp.

RE: zasieg fanpage - toomysai - 09-11-2015 22:36

Ogólnie pamiętaj również o tym aby nie dodawać 100 postów dziennie, które nie mają żadnego
sensu. Bo wtedy jak osoby widzą taki spam to od razu Unlike leci i tracisz swoich fanów. Promuj swoją stronkę w komentarzach i możesz również robić bardzo znaną metodę Uds za Uds.
Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłem Tongue

RE: zasieg fanpage - kusas - 11-11-2015 23:47

Rób wojny like vs komentarz albo że jak ktoś nie lajknie to gej czy cos xD ja na fp 2k robiłem po 400 like pod zdjęciem