Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Inwestycja w opcje binarne - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Inwestycja w opcje binarne (/Temat-Inwestycja-w-opcje-binarne-123309)

Strony: 1 2

Inwestycja w opcje binarne - BaaTooN - 31-10-2015 19:51

Cześć, jak się pewnie domyślacie po nazwie tematu - zamierzam prowadzić dziennik z moich inwestycji w opcjach binarnych.

O mnie:
Nazywam się Kacper, mam 18 lat, chodzę do 3 klasy technikum o profilu informatyk. Jestem osobą cierpliwą, myślę, że przy inwestycjach w opcje binarne cierpliwość jest jednym z najważniejszych czynników. Pierwszy raz o takiej formie inwestycji usłyszałem w lipcu rok temu. Od tamtej pory miałem kilka kont demo, jednak w lipcu tego roku zdecydowałem się zainwestować swoje pieniądze.

Dotychczasowe inwestycje:
Broker do którego wpłaciłem minimalny depozyt (350zł) to TopOption. Początek nie był łatwy, ponieważ otworzyłem 5 przegranych pozycji pod rząd. Jednak po kilku dniach przerwy udało się otworzyć pierwszą wygraną pozycje. Niestety nie mam za dużo czasu na inwestycje, do komputera zasiadam najczęściej dopiero o 16:00. Najważniejsze zasady których staram się przestrzegać podczas inwestycji: maksymalnie jedna przegrana pozycja dziennie, wszystkie pozycje otwieram za 30 zł (narazie Big Grin ), nie inwestuje w poniedziałki i piątki.
Historia wszystkich otwartych pozycji (ostania aktualizacja: 30.11.15r):
[Obrazek: 31_11_15.jpg]

Zarobki:
Lipiec - otwarte pozycje: 3, wygrane: 0, przegrane: 3, skuteczność: 0% = -90 zł,
Sierpień - otwarte pozycje: 12, wygrane: 7, przegrane: 5, skuteczność: 58,3% = +13,2 zł,
Wrzesień - otwarte pozycje: 11, wygrane: 8, przegrane: 3, skuteczność: 63,6% = +99,6 zł,
Październik - otwarte pozycje: 17, wygrane: 12, przegrane: 5, skuteczność: 70,5% = +126
Listopad - otwarte pozycje: 16, wygrane: 9, przegrane: 7, skuteczność: 56% = -3,40 zł,

Cel na listopad:
Zarobić więcej niż w październiku - niezrealizowany

Zapraszam do obserwowania i komentowania moich poczynań w opcjach Big Grin
Z góry uprzedzam, że jestem amatorem i przepraszam za niewłaściwie używane pojęcia Smile

RE: Inwestycja w opcje binarne - Scoobyx - 31-10-2015 19:57

Przy odrobinie zdrowego rozsądku i twojej cierpliwości, gdzie przy tym wszystkim też muszisz mieć odwagę możesz mieć szanse na sukces. Korzystasz z jakiejś strategii? Czy grasz PA?
Powodzenia

RE: Inwestycja w opcje binarne - BaaTooN - 31-10-2015 20:39

Z powodu ograniczonego czasu (nie mogę siedzieć ciągle przy wykresach i czekać na odpowiedni sygnał) gram PA, nie korzystam z żadnych wskaźników (czasami spoglądam na RSI). Nie wierze też w strategie typu "jak te 3 linie zetkną się to wejdź w opcję UP" itp. Najczęściej otwieram pozycję na minimum 1h.

Dzięki Smile

RE: Inwestycja w opcje binarne - Miedziany - 31-10-2015 20:54

Obserwuję i mam nadzieje że dziennik będzie aktualizowany co dziennie Huh POWODZENIACool

RE: Inwestycja w opcje binarne - full2000 - 31-10-2015 23:53

Może mi ktoś wyjaśnić czym jest PA w opcjach binarnych ? Big Grin

Powodzenia ! Smile

RE: Inwestycja w opcje binarne - mamrocik - 01-11-2015 00:26

@[full2000] PA to skrót od Price Action ( taka tam strategia ) . Google i poczytaj , bo trochę jest informacji u wujka Wink

RE: Inwestycja w opcje binarne - BaaTooN - 01-11-2015 00:53

PA - jest to granie na wykresie bez żadnych wskaźników, czyli widzisz tylko aktualną cenę i jej historie. Dziennie analizuję dużo par walutowych i albo w danym momencie widzę dobrą okazję do zajęcia pozycji albo otwieram inną parę. Nie patrzę ciągle w jeden wykres czekając na okazję, staram się stworzyć (znaleźć) okazje Idea

Trochę zagmatwałem chyba Rolleyes

RE: Inwestycja w opcje binarne - MaLiN - 02-11-2015 18:03

(01-11-2015 00:53)BaaTooN napisał(a):  PA - jest to granie na wykresie bez żadnych wskaźników, czyli widzisz tylko aktualną cenę i jej historie. Dziennie analizuję dużo par walutowych i albo w danym momencie widzę dobrą okazję do zajęcia pozycji albo otwieram inną parę. Nie patrzę ciągle w jeden wykres czekając na okazję, staram się stworzyć (znaleźć) okazje Idea

Trochę zagmatwałem chyba Rolleyes

Moim zdaniem na początku lepiej sobie obrać max 5 par walutowych na których będziemy się skupiać. To pozwoli na wyeliminowanie "szukania okazji" które zabiera więcej czasu i powiedzmy, że stresu Tongue

To Optiontime czy Topoption?

RE: Inwestycja w opcje binarne - BaaTooN - 02-11-2015 21:30

Dzięki za rady, przemyślę to Idea
Gram na Topoption
Dzisiaj miałem się powstrzymać od otwierania pozycji ale brak wydarzeń ekonomicznych po 18 i "ładny" opór na AUD/JPY zachęcił mnie do zagrania Smile
Coś mi się pomieszało z różnicą godzin na platformie a moim kompie i postawiłem godzinę za długo niż planowałem Undecided Może to przez niedawną zmianę czasu.
(otwarcie pozycji - kółko otwarte, zamknięcie pozycji - zamalowane)
[Obrazek: audjpy.jpg]

[Obrazek: 2_11.jpg]

Pozycja wygrana tylko dzięki szczęściu impreza
Dzisiaj zarobiłem: 21 zł

RE: Inwestycja w opcje binarne - Krakersik - 03-11-2015 17:44

Kurcze, dzięki za ten temat bo podsunąłeś fajnego brokera - z niskim depozytem. Tyle to sam chętnie wpłacę i się sprawdzę Lol