![]() |
Problem przy instalacji wordpress - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Problem przy instalacji wordpress (/Temat-Problem-przy-instalacji-wordpress-122996) |
Problem przy instalacji wordpress - DonWestbam - 24-10-2015 20:26 Witam. Zabrałem się dziś (jako zielona osoba w temacie) za pierwszą w swoim życiu instalację wordpressa i na starcie napotykam problem. // ** Ustawienia MySQL-a - możesz uzyskać je od administratora Twojego serwera ** // /** Nazwa bazy danych, której używać ma WordPress */ define('DB_NAME', 'nazwa_bazy_danych'); /** Nazwa użytkownika bazy danych MySQL */ define('DB_USER', 'nazwa_uzytkownika'); /** Hasło użytkownika bazy danych MySQL */ define('DB_PASSWORD', 'haslo'); /** Nazwa hosta serwera MySQL */ define('DB_HOST', 'localhost'); /** Kodowanie bazy danych używane do stworzenia tabel w bazie danych. */ define('DB_CHARSET', 'utf8'); /** Typ porównań w bazie danych. Nie zmieniaj tego ustawienia, jeśli masz jakieś wątpliwości. */ define('DB_COLLATE', ''); po prost nie wiem w jaki sposób to edytować, domyślam się ale nie chcę czegoś spieprzyć ![]() Czy może jest ktoś dzisiaj kto miał by chęć mi przy tym pomóc np. na gg ? RE: Problem przy instalacji wordpress - djram - 24-10-2015 20:28 // ** Ustawienia MySQL-a - możesz uzyskać je od administratora Twojego serwera ** // /** Nazwa bazy danych, której używać ma WordPress */ define('DB_NAME', 'wpisz nazwe bazy'); /** Nazwa użytkownika bazy danych MySQL */ define('DB_USER', 'wpisz nazwe'); /** Hasło użytkownika bazy danych MySQL */ define('DB_PASSWORD', 'wpisz haslo'); /** Nazwa hosta serwera MySQL */ define('DB_HOST', 'zostaw localhost'); /** Kodowanie bazy danych używane do stworzenia tabel w bazie danych. */ define('DB_CHARSET', 'utf8'); /** Typ porównań w bazie danych. Nie zmieniaj tego ustawienia, jeśli masz jakieś wątpliwości. */ define('DB_COLLATE', ''); RE: Problem przy instalacji wordpress - DonWestbam - 24-10-2015 20:47 zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłem że wziąłem się za to sam. Jednak dla zielonego jest to czarna magia ;p Może przez nockę coś się uda ![]() RE: Problem przy instalacji wordpress - Money. - 24-10-2015 20:50 Hostingi mają gotowe instalacje Wordpressa. RE: Problem przy instalacji wordpress - nitram - 24-10-2015 22:07 Na az.pl chociażby masz autoinstaloator jak jestes zielony na pewno ci to pomoże RE: Problem przy instalacji wordpress - DonWestbam - 25-10-2015 14:00 Dziękuję bardzo za wszystkie podpowiedzi ![]() ![]() Domene i hosting założyłem na nazwa.pl, wordpressa wrzuciłem przez filezille. Ogólnie jest to dość proste patrząc teraz, dobrze wszystko robiłem tylko błąd był przy konfiguracji domeny dlatego mi cały czas błędy wywalało ![]() Teraz już zabieram się za poszukiwania szablonu ![]() Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() Problem przy instalacji wordpress - surfer0700 - 25-10-2015 14:04 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |