Premia 150 zł za Konto 360° w Millennium - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Banki (/Forum-Banki-237) +--- Wątek: Premia 150 zł za Konto 360° w Millennium (/Temat-Premia-150-zl-za-Konto-360%C2%B0-w-Millennium-122588) |
Premia 150 zł za Konto 360° w Millennium - bnn - 16-10-2015 09:33 Witam, Pragnę przedstawić Wam (moim zdaniem najkorzystniejszą obecnie na rynku) promocję na zwykłe konto osobiste - „Konto „z wysoką premią za aktywność” organizowaną przez Agorę wraz we współpracy z bankiem Millennium. Promocja już była wspominana m.in. w tym temacie ( http://zarabiam.com/Temat-Ranking-konto-dla-uczniow-i-studentow-dla-mlodych-osob-w-wieku-18-26-lat-122275) , aczkolwiek ja postanowiłem się jej skrupulatnie przyjrzeć i opisać. Mam nadzieję, że komuś to bardzo pomoże, ułatwi i mam nadzieję zachęci do skorzystania z promocji. Warunki jakie mamy za zadanie spełnić są o stosunkowo niskim pułapie trudności, a do zgarnięcia mamy 150 zł w 3 miesiące. Nie pierwsza promocja tego typu... Z tego co udało mi się zorientować Bank Millenium walczy o klientów i to już nie pierwsza tego typu promocja dla nowych klientów – jednak ta jest moim subiektywnym zdaniem o niebo korzystniejsza niż poprzednie. Jeśli poświęcicie trochę czasu i pogłębicie wiedzę na temat starszych promocji typu „Zyskaj 360zł” to zauważycie zapewne, że spełnienie warunków tejże promocji jest mocno utrudnione. Warunki jakie trzeba spełnić w przypadku promocji „Zyskaj 360zł” to m.in.: bycie z bankiem co najmniej pół roku, wykonywanie zakupów na kwotę 1500zł kartą (!) + dodatkowo 300zł za pośrednictwem nowego systemu płatności BLIK (szybka kalkulacja – łącznie 1800zł wydatków!), mało tego – wymaganie dotyczące odpowiednich wpływów na owe konto oraz używanie aplikacji mobilnej. Jednakże od początku uważałem, że konto 360° jest warte uwagi. Bezpłatne dla wykonujących co najmniej jedną transakcję miesięcznie kartą oraz dla osób przelewających na nie łącznie 1000zł miesięcznie – niekoniecznie jednym przelewem, może być ich kilka i dodatkowo z własnych kont w innych bankach . Promocja trwa od 21 września 2015r., ale w dalszym ciągu pozostało jeszcze trochę czasu (do 31 października 2015r.) aby z niej skorzystać. Premia wypłacana jest po 50zł za każdy miesiąc, czyli reasumując – nawet jeśli nie spełnimy warunków udziału w promocji w którymś z miesięcy i tak otrzymamy 100zł lub 50zł. Bezpieczeństwo Pragnę zauważyć, że procesem obsługi tej promocji zajmuje się specjalnie powołany przez Bank Millenium zespół. Poza tym każde zgłoszenie otrzymuje tzw. ticketing – indywidualny identyfikator. Niesamowitym plusem jest: live czat z bezpośrednią obsługą promocji – także problemy komunikacyjne zostają rozwiązane sprytnym, innowacyjnym pomysłem. Opis konta 360° w banku Millennium. Warunki bezpłatności konta:
Gdy powyższe warunki zostaną spełnione to koszty konta są następujące:
Przy otwieraniu konta musimy się zgodzić na korzystaniu z dwóch usług, z których oczywiście możemy natychmiast zrezygnować, ale nie musimy.
Obydwie usługi nie są obowiązkowe i możemy z nich zrezygnować w dowolnym momencie. Podsumowanie:
Jeśli spełnimy obydwa warunki bezpłatności (wpływy 1000zł + jedna transakcja kartą na miesiąc na dowolną kwotę) otrzymujemy w pełni darmowe konto z atrakcyjnym pakietem assistance – o ile tylko zrezygnujemy z Pakietu Bezpieczeństwa. W przeciwnym wypadku od trzeciego miesiąca używania karty będziemy ponosić opłatę za Pakiet Bezpieczeństwo w wysokości 3,99zł/msc. UWAGA: W trakcie składania wniosku o otwarcie konta nie ma możliwości rezygnacji z Pakietu Bezpieczeństwa. Dyspozycję taką należy złożyć już po otwarciu konta. Do rzeczy... Jak otrzymać premię? Ta promocja jest kierowana dla nowych klientów baku Millennium, którzy założą konto 360° lub Konto 360° Student przez specjalny formularz rejestracyjny najpóźniej do 31 października 2015r. Otrzymywanie premii w opisywanej promocji dzielimy na trzy etapy: I premia w wysokości 50zł otrzymamy w przypadku, kiedy założymy Konto 360° lub Konto 360° Student i do dnia 30 listopada 2015r. wykonamy zakupów kartą na łączną kwotę co najmniej 360zł. Liczy się suma wszystkich transakcji. Muszą to być transakcje bezgotówkowe w sklepach, punktach stacjonarnych. II premia w wysokości 50zł otrzymamy w przypadku, kiedy w okresie między 1, a 31 grudnia 2015r. spełnimy dwa warunki:
III premia w wysokości 50zł otrzymamy w przypadku, kiedy w okresie między 1, 31 stycznia 2016r. spełnimy identyczne wymogi co w grudniu 2015r., czyli:
Łącznie organizatorzy promocji zapłacą nam 150zł zgodnie z wytycznymi harmonogramu wypłat:
Reasumując do 8.02 macie na koncie łącznie 150zł premii. Założenie konta
Dodatkowe wymagania:
- Składając wniosek o otwarcie konta musicie wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych dla celów marketingu Banku, podmiotów stanowiących jednostki powiązane z Bankiem oraz współpracujące z Bankiem na podstawie umowy, w tym drogą telefoniczną i poprzez środki komunikacji elektronicznej, oraz nie odwoływać tych zgód w czasie trwania akcji promocyjnej. W praktyce oznacza to konieczność zaznaczenia wszystkich zgód we wniosku o otwarcie konta, jeśli chcecie otrzymać premię (!!!). - Jeśli nie będziecie chcieli posiadać konta po okresie promocji, to szczegółową procedurę jego zamknięcia przedstawiałem niżej. Bank Millennium jest jednym z nielicznych, który pozwala zamknąć rachunek całkowicie online. Jak zamknąć konto w Millennium?
Millennium to bank, który coraz bardziej zaskakuje mnie na korzyść. W odróżnieniu od Meritum Bank, który uniemożliwił składanie dyspozycji zamknięcia konta przez Internet, Millennium w ubiegłym roku wprowadziło taką opcję. Cytuję za stroną banku ( https://www.bankmillennium.pl/bankowosc-elektroniczna/nowosci-w-millenet/-/n/jduVa5lRYJTF/zamykanie-konta-przez-millenet-365030 ): Cytat:Zamykanie konta bieżącego, oszczędnościowego czy walutowego jest teraz możliwe całkowicie online za pośrednictwem systemu transakcyjnego Millenet. Usługa umożliwia szybkie złożenie prostej dyspozycji zamknięcia konta i powiązanych z nim produktów takich jak limit w koncie czy karta debetowa z zachowaniem regulaminowego okresu wypowiedzenia. Wszystkie pozostające na zamykanych rachunkach środki są przelewane na podane przez Użytkownika konto.Procedurę można rozpocząć poprzez zakładkę “Konta” > “Wnioski” > “Zamykanie konta w Millenet”. Obowiązuje 30-dniowy okres wypowiedzenia. Całą procedurę można także przeprowadzić w oddziale oraz telefonicznie. Ostatni wymóg po przyznaniu premii Podobnie jak w innych promocjach, także i w tym przypadku organizator promocji – czyli Agora – poinformuje Was mailowo o spełnieniu wymogów niezbędnych do otrzymania pierwszej premii w wysokości 50 zł. W ciągu 7 dni roboczych od otrzymania takiego powiadomienia konieczne będzie zalogowanie się na stronie organizatora i podanie danych do przelewu premii: imienia i nazwiska, adresu zamieszkania i numeru aktywnego konta osobistego założonego w ramach promocji. Każdy uczestnik promocji dokonywać będzie takiego uzupełnienia danych tylko raz. Druga i trzecia premia zostaną przekazane na to samo konto. RE: Premia 150 zł za Konto 360° w Millennium - Stasiak - 16-10-2015 11:38 łaDNIE OPISANE ALE jak dla mnie za bardzo skaplikowane i wydac ta karta tez troche trzeba i mylisz sie co do promocji milleennium bya tak akiedysbodajze 100 zl za samo zalozenia dawali wiec w porownani do tej lepsza. RE: Premia 150 zł za Konto 360° w Millennium - bnn - 16-10-2015 11:56 (16-10-2015 11:38)Stasiak napisał(a): łaDNIE OPISANE ALE jak dla mnie za bardzo skaplikowane i wydac ta karta tez troche trzeba i mylisz sie co do promocji milleennium bya tak akiedysbodajze 100 zl za samo zalozenia dawali wiec w porownani do tej lepsza. Czy ja wiem czy takie "skaplikowane". Wypełniasz formularz, dzwoni do Ciebie miła Pani, która Ci przez kilka minut powtórzy informacje, które zawarte są w pierwszym poście (oczywiście możesz powiedzieć, że jesteś poinformowany i przejdziecie do kolejnego etapu). Tracisz kilka minut na wypełnienie formularza, 5 minut na rozmowę z tą Panią i następnego dnia do Ciebie dzwoni kurier (w moim przypadku TNT, ale jak przypuszczam także w każdym innym) o której Ci pasuje podpisać umowę i odebrać kartę - mało tego - dodatkowo Pani konsultantka z Banku wcześniej się Ciebie pyta jakie godziny podpisania Ci pasują. Podpisujesz w obecności kuriera umowę, on ją zabiera, a Ty dostajesz kartę z Millekodem i całą resztą pozostałych informacji dotyczących nowo otwartego konta. Idealnie rozwiązane. Nikt nic za darmo nie da. A co do warunków tak jak napisałem - lepszej oferty w Polsce jak do tej pory w mojej subiektywnej opinii nie było. 360zł za zakupy kartą w miesiącu nie jest niewiadomo jaką sumą dla chociażby (jak to w moim przypadku) studenta zarabiającego sam na siebie i wynajmującego pokój w dużym mieście EDIT 1: Dowiedziałęm się, że zakładając konto do 31 października warunki bezpłatności konta musimy zacząć spełniać w grudniu i w styczniu. |