Podatek od refbacku - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Podatek od refbacku (/Temat-Podatek-od-refbacku-121465) |
Podatek od refbacku - MateuszDabra - 20-09-2015 17:52 Witam. Mam pytanie jak wygląda sprawa z płaceniem podatku od pieniędzy z refbacku. Umówiłem się ze swoim sponsorem na trafficmoonson ,że będzie przesyłać mi 100% refbacku i tu moje pytanie jak odliczać od tego podatek? Czy możliwe jest podciągnięcie tego pod darowizne? Nie sprzedaje mu żadnego produktu ,a on robi to dobrowolnie, dla 3 grupy kwota wolna od podatku to 4902 zł. Narazie są to niewielkie pieniądze wypłacane nieregularnie. RE: Podatek od refbacku - osk4rr - 20-09-2015 18:15 Ciekawe czy faktycznie bedzie ci oddawal to 100%, zebys sie nie przejechal ze nie zobaczysz pieniedzy bo nie wiem jaki on ma na tym zysk RE: Podatek od refbacku - MateuszDabra - 20-09-2015 18:27 Jestem pewien ,że będzie oddawał bo ma w tym interes, nie będe tego tłumaczył ,bo nie po to zakładałem ten temat. Tego akurat nie poddawajcie wątpliwości, prosze o odpowiedż na ww pytanie. RE: Podatek od refbacku - mcknowak - 21-09-2015 10:13 Darowiznę trzeba jakoś udokumentować, tzn. umowa darowizny albo odpowiedni tekst w tytule przelewu. Myślę że od stycznia można spodziewać się wyższej kwoty wolnej od podatku również przy podatku dochodowym od osób fizycznych bo ciśnienie na podwyżkę wśród polityków jest spore. RE: Podatek od refbacku - rachman - 21-09-2015 20:15 Cytat:kwota wolna od podatku to 4902 złPamiętaj że to suma wpłat ale nie z roku tylko z 5 lat. W tytule przelewu niech pisze "darowizna". Niemniej częstsze wpłaty od tej samej osoby mogą wymagać wyjaśnień. Zadzwoń na KIP i porusz temat może coś Ci podjaśnią jak fiskus takie coś może potraktować i jak się zabezpieczyć czy to umową czy wyjaśnienia wystarczą. |