Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. (/Temat-Rejestracja-i-OC-na-samochod-zakupiony-od-prywatnej-osoby-12121) |
Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - Baczex - 19-08-2010 10:39 Dziś tak trochę oficjalnie, a więc Witam! Moja sprawa z którą się tu zwracam brzmi następująco. Otóż chcę kupić sobie samochód od pewnego Pana, lecz do 18 lat brakuje mi jeszcze 3 miesiące. Lecz chciałbym aby umowa sporządzona była na mnie, a także rejestracja i ubezpieczenie OC. I tu nasuwa mi się pytanie: Czy można zrobić takie coś ? czy nie będzie problemów? Czy lepiej wziąć z ojcem jako współwłaściciel i zaliczać zniżki ? Z góry dziękuję za odpowiedz na te nurtujące mnie pytanie. Pozdrawiam RE: Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - tyndyk23 - 19-08-2010 12:24 Problem może się pojawić przy samej rejstracjii. Zakupić auto możesz bez najmniejszych problemów - będzie potrzebna tylko zgoda rodziców zawarta w umowie.Pomysł ze współwłaścicielem jest dobry Co do rejstracjii to lepiej żeby zarejstrowany był na ojca - większe zniżki, chociaż większość z nas i tak kiedyś będzie musiała zaczynać od zera RE: Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - Baczex - 19-08-2010 17:00 Hmmm... A mogę kupić na siebie a zarejestrować na ojca i mnie jako współwłaściciela ? Czy umowa kupna też musi być na ojca ? RE: Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - tyndyk23 - 19-08-2010 17:23 Poszukaj kto może zarejstrować auto i znajdziesz odpowiedz RE: Rejestracja i OC na samochód zakupiony od prywatnej osoby. - Baczex - 20-08-2010 13:24 Ok już wszystko wiem Dzięki wielkie za pomoc pozdrawiam. |