![]() |
|
Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube (/Temat-Kochani-Potrzebuje-Rady-W-Kwestii-Youtube-120481) |
Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube - jabolopivolo - 31-08-2015 21:29 Siemka Kochani jak temacie,mam kanał na YouTube od stycznia tego roku, mam tam kilkadziesiąt filmów pełnometrażowych.Zarabiam 40-60 dolarów miesięcznie ale tylko polowa moich pozycji zarabia.Mam pytanie odnośnie praw autorskich i sposobu na ich ominięcie, lipę mam z prawami do ścieżek dźwiękowych głównie ale kilka pozycji mam z wykrzyknikiem itd. Szukam osoby,która miała już przygodę z komerą na yt i wie jak zrobić żeby nie bolało.Jak ktoś wie i chciałby poświęcić mi momento,proszę o pomoc ewentualnie zapraszam na priv. Pozdrawiam i Powodzenia w Zarabianiu RE: Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube - Pawel091 - 06-09-2015 10:00 1. Jeśli masz w filmie jakąś ścieżkę dźwiękową, która nie podoba się YT, to i tak wykryje - tutaj nie da się nic zrobić. 2. Gdy wrzuciłeś jakiś film i musisz podać więcej informacji by zarabiać, czy złożyć odwołanie, to też nie masz szans na pozytywną weryfikację (no chyba że masz rzeczywiście pisemne potwierdzenie, że to twoje materiały )Zauważ jednak, że gdy wrzucisz nowy film i nie zostanie w nim wykryta muzyka, a ty przy przesyłaniu zaznaczysz opcję zarabiania, to najczęściej będzie on zarabiał automatycznie bez weryfikacji. Jeśli wrzuciłeś jakiś film np. przed zdobyciem partnerstwa YT, to patrz pkt. 2. Co do filmów z wykrzyknikiem - ja mam takich parę, są u mnie od kilku lat - oczywiście na nich nie zarobisz. Jedynym wyjściem jest dla ciebie wrzucanie nowych filmów i zaznaczanie opcji zarabiania przy przesyłaniu. Jeśli jednak twój kanał zbierze poważne ostrzeżenie i będziesz miał złą opinię (Kanał/status i funkcję) będziesz musiał nawet udowadniać prawa do materiałów w nowo przesłanych filmach. Możesz jednak założyć nowe kanały i podpiąć je do głównego konta AdSense. Jeśli to zrobisz, uważaj na te poważne (czerwone) ostrzeżenie, bo jeśli zbierzesz bardzo dużo, na wielu kanałach, mogą ci wyłączyć opcję zarabiania. RE: Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube - Dzonyy - 06-09-2015 11:40 Możesz też skorzystać ze sporego wyboru w bibliotece utworów Youtube aby uniknąć problemów z prawami autorskimi. RE: Kochani Potrzebuję Rady W Kwestii Youtube - jabolopivolo - 06-09-2015 18:14 wlaśnie. Mam taką sytuację,że wrzucam film i np. wykrywa kilka scieżek które nie pasują yt. film usuwam, wyciszam te kijowe sciezki i wrzucam ponownie, zazwyczaj za drugim razem jest oki i nie wykrywa w filmiku zlych sciezek ale w jednym na 3 filmy, juz po wyciszeniu sciezek i ponownym wrzuceniu pojawia sie wykrzyknik i nie da sie nic, chce zebym przedstawil prawa itd. |