![]() |
Własny blog - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Bloger, Blogspot i inne blogi (/Forum-Bloger-Blogspot-i-inne-blogi-361) +--- Wątek: Własny blog (/Temat-Wlasny-blog-120215) |
Własny blog - Pasquallo - 27-08-2015 10:46 Witajcie. Chciałem założyć własnego bloga, ale nie takiego tylko dla jaj, ale że tak powiem z real content'em. Myślałem co mam do zaoferowania ludziom młodym, czego nie znajdą u kogoś no i na czym ja się znam No i chyba wymyśliłem. Mam bazę około stu prac, coś na kształt esejów, referatów około 5-6 stronnicowych. W necie tego nie ma, a jeśli jest to nie tak opracowane. A tutaj gotowe wypracowania na podany temat, redagowane przeze mnie. Jasne, że trochę bazowałem na innych pracach, ale z reguły to tylko fragmenty, sparafrazowane, w żadnym razie gotowe kopie. Myśle, że do szkoły się to generalnie komuś przyda, bo to profesjonalne, dość dobre teksty z bibliografiami, konspektami. Gdyby to wypełnić jakimiś programami partnerskimi, to może udało by się zarobić...? Rok szkolny za pasem w końcu. Co myślicie? W jakim gotowym serwisie blogowym, bezpłatnym, warto byłoby to umieścić? Jaki serwis żeby od biedy to było do znalezienia w necie? Widzicie w ogóle sens? A może tylko np. wstęp tych prac dać na bezpłatne, a reszte opatrzeć jakimś gateway czy jak to się fachowo nazywa? Każda rada cenna, jestem świeżakiem. RE: Własny blog - fastrets - 27-08-2015 16:26 Cytat: W jakim gotowym serwisie blogowym, bezpłatnym, warto byłoby to umieścić? Nie warto, lepiej zainwestuj trochę kasy w domene + hosting, ceny są niskie a będziesz miał pewność że nikt ci nic nie usunie. Dodatkowo będziesz miał pełną kontrolę nad wszystkim. Pomysł jest ok, ale to czy zarobisz na tym to już kwestia odpowiedniego promowania ![]() RE: Własny blog - Pasquallo - 29-08-2015 10:55 W jakim środowisku założyć taką stronę? joomla? wordpress? nie mam doświadczenia... kupiłem sobie hosting, domenę i teraz chciałbym coś zainstalować... RE: Własny blog - Qwik - 29-08-2015 11:05 (29-08-2015 10:55)Pasquallo napisał(a): W jakim środowisku założyć taką stronę? joomla? wordpress? nie mam doświadczenia... kupiłem sobie hosting, domenę i teraz chciałbym coś zainstalować... Wordpress RE: Własny blog - surfer0700 - 29-08-2015 11:14 (29-08-2015 10:55)Pasquallo napisał(a): W jakim środowisku założyć taką stronę? joomla? wordpress? nie mam doświadczenia... kupiłem sobie hosting, domenę i teraz chciałbym coś zainstalować... Zdecydowanie najłatwiejszy do ogarnięcia będzie wordpress. Gdybyś nie dawał sobie z nim rady, to o cokolwiek zapytasz w google, dostaniesz odpowiedź. Masa tutoriali na tą platformę ![]() RE: Własny blog - rachman - 29-08-2015 11:33 Jak nie masz obczajki to łatwiejszy jest WP do nauki. Niektóre hostingi mają autoinstalatory więc powinieneś dać radę a nawet jak nie ma to nie trudno się instaluje. Poszukaj w net są opisane dla totalnych zieleniaków przykłady. Dobrze jest zmienić w trakcie instalacji przynajmniej przedrostek baz danych czy jak to się tam zwało "wp_" na jakiś swój dla bezpieczeństwa no i wiadomo hasło/login trudne zrób. Co do treści Twoich to chyba blokada gateway czy jak to się zwie ![]() ![]() Czy zarobisz to zależy faktycznie od Ciebie. Reklama, promocja itd. Wyjdzie w praniu czy się opłacało ale jak za szybko nie odpuścisz to możesz coś tam zarobić. RE: Własny blog - Pasquallo - 03-09-2015 12:40 na ile efektywne jest promowanie bloga poprzez fora, taktowny spam w komentarzach na portalach tematycznych? Aha, stworzyłem swoją pierwszą w życiu stronę tak jak wyżej było pisane. Nie chce tu podawać adresu, jeśli ktoś na pw chciałby otrzymać i ocenić to bede wdzięczny RE: Własny blog - rachman - 03-09-2015 13:48 promować trzeba - zyskujesz wejścia zainteresowanych osób ale i linki. nie rób tego zbyt nachalnie. lepiej od początku budować linkowanie bez spamu zbytniego, chyba że nie zależy Ci na długotrwałym efekcie? technik SEO jest wiele poczytaj w sieci sporo rad jest. same komentarze i fora coś dadzą ale zróżnicuj jeszcze linkowanie o wartościowe katalogi na przykład, linki z serwisów społecznościowych itd. jak chcesz moich skromnych uwag to możesz wysłać na pw adres w wolnej chwili zerknę. |