adf.ly - zliczanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: adf.ly - zliczanie (/Temat-adf-ly-zliczanie-119731) |
adf.ly - zliczanie - jutub3d - 18-08-2015 12:25 witam, o ile dobrze rozumiem adf.ly płaci za kliknięcie w skrócony link. Jak wiadomo, niektóre serwisy usuwają posty / komentarze z aktywnymi linkami. Moje pytanie brzmi czy adf.ly naliczy mi "kliknięcie" (zakładam, że osoba kliknie również w skip ad i przejdzie do podlinkowanej przeze mnie strony) jeżeli skrócony przez adf.ly link będzie wstawiony przeze mnie do komentarza /posta bez "www" i bez "http://" (sam to usunę) a internauta skopiuje to co ja tam wkleję, do przeglądarki i rzeczywiście wstrzyma reklamę i ostatecznie wejdzie na stronę docelową? Anyone? RE: adf.ly - zliczanie - Money. - 18-08-2015 12:32 Zaliczy kliknięcie. RE: adf.ly - zliczanie - erner - 18-08-2015 12:33 Zaliczy Tobie. Przecież ta osoba wchodzi w twój link ale konwersja wejscia w link jest wtedy mniejsza bo wymagasz dużej interakcji osoby wchodzącej. Jak byś dał normalnie link to wystarczy że osoba go kliknie a tak musi go kopiować i wklejać w przeglądarkę. RE: adf.ly - zliczanie - jutub3d - 18-08-2015 12:43 dzięki za szybką odpowiedź, wam obu. "ale konwersja wejscia w link jest wtedy mniejsza bo wymagasz dużej interakcji osoby wchodzące..." - wiem, liczę się z tym. Jestem jednak tak leniwy, że nie będzie mi się chciało sprawdzać, czy dany komentarz został już usunięty, czy też nie... i potem ewentualne wstawianie na nowo Nie zamierzam działać jak - prawdopodobnie - większość użytkowników skracaczy. Nastawiam się na 1* link, aktywny i aktualny przez okres dłuższy niż co najmniej rok... * oczywiście nie tylko jeden link, ale będę ich generował nie więcej niż 5 dziennie. (chcę też mieć nad nimi kontrolę, tj wiedzieć, że nadal są aktywne) pozdrawiam adf.ly - zliczanie - poczmail - 18-08-2015 22:28 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |