Adsense strona z obrazkami - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Adsense strona z obrazkami (/Temat-Adsense-strona-z-obrazkami-119438) Strony: 1 2 |
Adsense strona z obrazkami - Takaon - 13-08-2015 12:35 Witam, z tego co słyszałem to strony z obrazkami (typu demotywatory) są odrzucane przez gogole ze względu na prawa autorskie... Co w przypadku gdy sami tworzymy owe obrazki oraz używamy do nich obrazów z galerii darmowych zdjęc (np. pixabay gdzie są grafiki z licencją na wykorzystywanie)? Oraz czy w przypadku gdy np. adsense odrzuci taką stronę to czy również może ona zostać zbanowana/obniżona w pozycji google? RE: Adsense strona z obrazkami - explrlz - 13-08-2015 13:00 Taka strona miała by szanse zaakceptowania lecz niestety target takich stron nie odpowiada Google. Wysłane z urządzenia mobilnego. RE: Adsense strona z obrazkami - Takaon - 13-08-2015 13:36 Co masz na myśli pisząc target takich stron? RE: Adsense strona z obrazkami - Lotheo - 14-08-2015 00:08 Dlatego, że niby jakie reklamy kontekstowe miałyby być umieszczane na takiej stronie? Pomyśl logicznie RE: Adsense strona z obrazkami - bartheez - 14-08-2015 10:07 Dokładnie jak przedmówca twierdzi, strona kierowania jest dla osób 10-14 lat więc google stosunkowo mało ma reklam przeznaczonych do tego targetu , wiadomo, że kliknięcia takiej osoby w reklame np. orange abonament nie przynosi żadnej korzyści reklamodawcy . RE: Adsense strona z obrazkami - surfer0700 - 14-08-2015 10:21 (13-08-2015 12:35)Takaon napisał(a): Witam, z tego co słyszałem to strony z obrazkami (typu demotywatory) są odrzucane przez gogole ze względu na prawa autorskie... Co w przypadku gdy sami tworzymy owe obrazki oraz używamy do nich obrazów z galerii darmowych zdjęc (np. pixabay gdzie są grafiki z licencją na wykorzystywanie)? Skąd masz taką informacje że niby odrzuca? Mam stronę typu ~kwejk, obrazki i gify pobierane z internetu, a adsense bez problemu od jakiegoś pół roku generuje mi dochody. Wypłaty również dostaje. RE: Adsense strona z obrazkami - domin_dz - 14-08-2015 10:21 Jak będziesz miał duży ruch jak demotywatory to zaakceptują ci taką stronę. Adsense nie akceptuje małych stron ponieważ mają mało treści. RE: Adsense strona z obrazkami - surfer0700 - 14-08-2015 10:23 (14-08-2015 10:21)domin_dz napisał(a): Jak będziesz miał duży ruch jak demotywatory to zaakceptują ci taką stronę. Adsense nie akceptuje małych stron ponieważ mają mało treści. Co za bzdury... Co ma ruch do akceptacji przez google adsense? RE: Adsense strona z obrazkami - ocek - 18-09-2015 20:57 Nawet strony artykułami ale małą ich liczbą mogą nie być zaakceptowane przez google - sam miałem taką sytuację ze stroną zajmującą się gazetkami promocyjnymi. Zaakceptowali gdy na prawdę dodałem sporo treści na stronę. Co do obrazków nie ma szans żeby to zaakceptowali bo z obrazków skrypt nie da rady dopasować reklam do treści. Jedyne rozwiązanie to założenie konta adsense na stronę z dużą ilością treści a następnie skrypty adsense z tej strony przenieść na stronę z obrazkami. Grozi to jednak banem w przypadku gdy komuś z google się to nie spodoba. RE: Adsense strona z obrazkami - domin_dz - 19-09-2015 16:25 (14-08-2015 10:23)surfer0700 napisał(a):(14-08-2015 10:21)domin_dz napisał(a): Jak będziesz miał duży ruch jak demotywatory to zaakceptują ci taką stronę. Adsense nie akceptuje małych stron ponieważ mają mało treści. Uwierz, że bardzo dużo. |