Domena org czy eu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Domena org czy eu (/Temat-Domena-org-czy-eu-119346) |
Domena org czy eu - sprzetok - 11-08-2015 17:18 Witajcie, planuje kupic kolejna domenę i moment przez finalizacja cos mnie tkneło.... org czy eu ? Dlatego org i eu gdyz sa dobre cenowo. Podam kryteria,serwis filmowy, docelowe kraje PL z dolaczeniem DE,FR oraz innych panstw. Jaka domena powinna "lepiej byc widzialna" org czy eu... Thx za porady i opinie RE: Domena org czy eu - rachman - 11-08-2015 17:43 Czasami .org nie jest zarezerwowane dla organizacji i nie trzeba udowodnić że to jakaś organizacja? Tak kiedyś było jeśli się nie mylę. edit: masz tu chociażby info: https://pl.wikipedia.org/wiki/.org RE: Domena org czy eu - sprzetok - 11-08-2015 18:02 Wlasnie mam juz jedna domene org i jest ona troche martwa moze ktos jeszcze sie wypowie. Czy lepiej zaintestowac w domenke com. PS nie jestem biegly w domenach RE: Domena org czy eu - Haxite - 11-08-2015 19:48 Ideą domeny .org było przeznaczenie jej dla organizacji, stowarzyszeń, instytucji charytatywnych i innych organizacji "non-profit" ale nie ma przeciwwskazań aby klient indywidualny sobie taką domenę zarejestrował. Nie spotkałem się też aby ICANN (pol. Internetowa Korporacja ds. Nadanych Nazw i Numerów) odebrało komuś domenę .org więc bez problemu możesz sobie taką zarejestrować. Na takiej samej zasadzie działa końcówka .net Mimo to pod serwis filmowy widzę takie końcówki jak:
.com - idealna domena globalna .net - od biedy może być mimo, że jest związana dla firm związanych z siecią Oraz coś z nowych końcówek: .watch - stricte pod "oglądanie" .xyz - domena również globalna, największy konkurent .com .camera - od biedy! RE: Domena org czy eu - sprzetok - 11-08-2015 20:02 Hej wzialem w koncu EU.... faktycznie to dobry wybor, thx temat do zamkniecia RE: Domena org czy eu - JaTuPoKaseNaRP - 22-08-2015 14:01 .eu zdecydowanie. Dlaczego ? Popularniejsza i zachęca do korzystania ze strony A .org to bardziej do takich fundacji czy coś w tym stylu według mnie RE: Domena org czy eu - sprzetok - 24-08-2015 16:22 Czemu sotanio duzo osob jest banowanych , dodaja jakies mile komenatarze a potem ban WTF RE: Domena org czy eu - sprzetok - 21-10-2015 20:13 Prosze admina o przeniesienie do archiwum/kosza. Domena org czy eu - Klin - 22-10-2015 05:43 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |