![]() |
Niepełnoletni i podatek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Niepełnoletni i podatek (/Temat-Niepelnoletni-i-podatek-119266) Strony: 1 2 |
Niepełnoletni i podatek - Mroczek - 10-08-2015 16:56 elo. Czy w taki sposób mógłbym opłacać podatek za zarobione pieniądze w internecie? ![]() jak to się wybiera urząd skarbowy? czy bank nie miałby jakiś dziwnych skmin czy coś , czy nie zgłaszałby gdzieś nie wiadomo gdzie że ja w wieku 14 lat zarabiam duże sumy przez neta? i takie pytanie przy okazji czy to prawda że paypal jest zarejestrowany w kraju co podatku nie trzeba placic w tzw " raju podatkowym" i nie trzeba płacić podatku od kasy która wpłynie mi na pp? nie ma limitów? i czy mógłbym przez neta kupować różnorodne rzeczy przez pp i nie płacić podatku? RE: Niepełnoletni i podatek - twardy - 10-08-2015 17:54 Jestes niepelnoletni, powiedz rodzicom, ze zarabiasz kase, oni musza to rozliczyc. Bank nie informuje nikogo chyba, ze sa to kwoty 15k euro+. Dostajac kase na paypal powstaje tzw obowiazek podatkowy, wiec musisz placic podatek. Na paypalu masz limit 10k zlotych na rok, wtedy musisz podeslac rachunek i foto dowodu bo inaczej nie odzyskasz dostepu do konta. RE: Niepełnoletni i podatek - Mroczek - 10-08-2015 17:58 a nie mogę sam się rozliczać ze swojego konta ? i czy mogę zaplacic podatek zaraz po przelaniu kasy do banku? nie informują jeżeli jest 15k euro + na miech XD? bo ja oczywiście mam zamiar zarabiać legalnie . RE: Niepełnoletni i podatek - Mercz - 10-08-2015 18:00 Musisz się rozliczyć z każdej zarobionej złotówki, nawet jak jest na pp. RE: Niepełnoletni i podatek - twardy - 10-08-2015 18:05 Nie mozesz sie sam rozliczac bo jestes niepelnoletni, obowiazek spada na rodzicow. Podatek trzeba zaplacic do konca kwietnia nastepnego roku, w ktorym wystapily zarobki. RE: Niepełnoletni i podatek - Mroczek - 10-08-2015 18:26 Ale ze np jak zarobie w 2016 przed kwietniem to bd mogl zaplacic do konca kwietnia w 2016? Bd mi mogly siedziec dopóki nie zaplace podatku? A jak zaplace to bd mogl kupic co chce i all bd luz ? RE: Niepełnoletni i podatek - twardy - 10-08-2015 18:29 Za rok 2015 musisz sie rozliczyc do konca kwietnia 2016 roku. Za rok 2016 do konca kwietnia 2017 roku itd. Z kasa mozesz robic co chcesz juz teraz. RE: Niepełnoletni i podatek - Mroczek - 10-08-2015 18:44 Nie moge wczesniej? RE: Niepełnoletni i podatek - twardy - 10-08-2015 18:50 Mozesz. Najwazniejsze zeby suma przelana na konto US zgadzala sie ze zlozonym PITem. RE: Niepełnoletni i podatek - Mroczek - 10-08-2015 18:56 Trzeba sie z papierkami bawic ? Bo slyszalem ze trzeba i nie trzeba |