![]() |
Tworzenie aplikacji mobilnych - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Tworzenie aplikacji mobilnych (/Temat-Tworzenie-aplikacji-mobilnych-118790) |
Tworzenie aplikacji mobilnych - Slight - 01-08-2015 20:39 Witam. Zastanawiam się nad zrobieniem kursu, a raczej kursów dot. projektowania aplikacji na system Android. Czy jest może ktoś tu na forum, kto może zarabia coś na tym? RE: Tworzenie aplikacji mobilnych - Marian_xxx - 02-08-2015 12:10 Kursy? - Coś to da, ale zależy kursy dotyczące czego? Potrzebujesz - Rozeznania w grafice - Jeśli 3D to proponuje program "blender", dodatkowo jakiś do tekstur typu gimp, photoshop. Jeśli brzemie w tobie choć mały talent i masz rozeznanie 3D to w kilka miesięcy myslę, że uda ci się stworzyć prawidlową grafike na urzzadzenia mobilne - Pamiętajmy, telefon to nie PC, więc trzeba ograniczyć liczbę poly. ( trojkatów) Dodatkowo programowanie - Do gier 3D nie wiem czy wystarczy ci internetowy kurs, trochę z tym roboty jest, może jakiś kilku tygodniowy kurs w jakieś szkole? Dodatkowo jakiś program typu Unity - Trzeba się zaznajomić z tym programem itd ![]() Ogółem na to wszystko zejdzie ci z rok minimum ![]() Wiem po sobie, że na grach mobilnych nie da się zbytnio zarobić - Chyba, że darmowa z reklamami, ale też nie nachalnymi, dodatkowo musisz mieć pomysł na miare Angry Birds ![]() Jednym słowem wydaje mi się, że to nie jest warte zachodu, najlepiej nauczyć się jednego fachu np. grafiki, Kiedyś zatrudniłem freelancera, zapłacilem 500zł za grę myśląć " no no, gra gotowa to będzie duużo zarabiać" - Jednak gra sprzedała się w 5 egzemplarzach, potem spadla na dół i .... słuch o niej zaginął ![]() Pozdrawiam RE: Tworzenie aplikacji mobilnych - żółw - 04-08-2015 12:02 a wgl są gdzieś tak łatwo dostępne takie kursy? bo ja się nie spotkałem jeszcze RE: Tworzenie aplikacji mobilnych - Haxite - 04-08-2015 12:17 Oczywiście, że są tylko trzeba poszukać w polskim internecie znalazłem parę miesięcy temu jakieś podstawy. Po coś zaawansowanego niestety musisz wybrać się na angielskie stronki, fora i blogi wraz z całą dokumentacją. Nic trudnego znaleźć informacje na ten temat, np. poczytaj o "android studio". |