![]() |
Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy (/Temat-Szukam-osoby-ktora-sprowadza-i-sprzedaje-rzeczy-z-zagranicy-118666) |
Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - albert6285 - 30-07-2015 14:14 Witam Szukam osoby, która zajmuje się importem oraz sprzedaje rzeczy z takich stron jak aliexpress.com itp. Mam trochę kapitału, na którym chciałbym spróbować zarobić, interesuje mnie jak wygląda rozliczania się z cła,vatu i ogólnie wszystko co z tym związane ![]() Jeżeli ktoś w ten sposób zarabia i miałby czas by mi wszystko wytłumaczyć byłbym bardzo wdzięczny, interesują mnie tylko osoby które w ten sposób zarabiają a nie tylko się "domyślają" jak to wygląda ![]() Zapraszam na priv, lub gg : 54111092 RE: Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - Jaro070 - 30-07-2015 14:48 Jeżeli masz zamiar prowadzić sprzedaż ciągłą, to musisz założyć DG. Paczki o charakterze niehandlowym o wartości <45€ są zwolnione z VAT (23%) Każda paczka o wartości <22€ jest zwolniona z VAT. Paczki o wartości <150€ są zwolnione z cła Opłata celna na elektronikę wynosi 0 zł. NIE KUPUJ PODRÓBEK znanych marek typu Nike, NB, Adidas, bo można mieć problemy jeżeli celnicy sprawdzą paczkę. RE: Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - GetGifts - 30-07-2015 15:11 Zarabiam w ten sposób i wygląda to tak jak napisał @up tylko dziwi mnie to z podróbkami handluje tym już długi czas i nie mam problemu więc nie strasz RE: Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - Jaro070 - 30-07-2015 15:50 @up Jak chińczyk wyśle w pudełku albo kilka par w paczce, to wtedy celnicy mogą sprawdzić zawartość. Zdarza się to bardzo rzadko, ale kupując podróbki trzeba uważać. Szukam osoby która sprowadza i sprzedaje rzeczy z zagranicy - Hybrid1990 - 19-04-2021 16:13 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |